Dit project is gestopt
Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Parel van Amsterdam

Geplaatst op 22 september 2017, 14:52 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
Dit project is voorgesteld voor Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland, maar is niet opgenomen

ARGUMENTATIE:
In 2017 heeft Imre Leenhouts een project ingediend ter verbetering van de wegwijzers naar de haven. Dat project wordt in 2017 gerealiseerd. Naast verbetering van bebording is ook een route over IJburg op de kaart gekomen. In 2018 is het project 'Ondersteunen Ondernemersverenigingen Ijburg' in het gebiedsplan opgenomen. Ook de ondernemersvereniging van de haven heeft het recht een subsidie voor activiteiten aan te vragen. Ook is daarin bredere gebiedsbranding als aandachtspunt voor IJburg opgenomen, waarbij uiteraard voor de haven ook de nodige aandacht zal zijn.

Door promotie, bebording, beheer en toezicht verbeteren van de functie van de haven van IJburg ten aanzien van vindbaarheid, zichtbaarheid, het verkrijgen van meer passanten, gewenste charter (groepen), het beter benutten van de capaciteit (kademuren), het benutten van (niet benutte) openbare ruimte door tijdelijke functies en het terugdringen van overlast (inbraak/vernieling) en ongewenste charter.

Gewenst resultaat 
De haven van IJburg op de kaart zetten als mooie plek voor vrije tijd, sport, recreatie & horeca, als alternatieve aanmeerplek voor de beperkte faciliteiten dichter bij de stad, door meer reuring de leefbaarheid, sociale controle en sfeer verbeteren.
Gestopt
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit: