Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Groen-moet-je-doen

Geplaatst op 14 september 2017, 20:03 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
De doelstelling wordt gedeeld. Project is aanbodgericht opgezet. Op verschillende plekken op Ijburg komt dynamiek rond groen op gang. Voorstel is daarbij aan te sluiten en als samenwerkingspartners op te trekken. Zie ook ' Groen in de buurt'

Na de Ben van Meerendonkstraat wil het team van Natuurlijk IJburg graag nóg een straat vergroenen. We denken bijvoorbeeld aan de Marius Meijboomstraat, die parallel aan de Ben van Meerendonkstraat loopt. Zo blijven we in de buurt van de Ben van Meerendonkstraat waar we ons eerste groenproject hebben gedaan en kunnen we ook de bewoners van die straat makkelijker blijven ondersteunen bij het verder vergroenen en onderhouden van het groen in hun straat.

In de Ben van Meerendonkstraat hebben we maanden lang twee of drie middagen per maand aangebeld bij bewoners om hen te vertellen over de mogelijkheden voor geveltuintjes, gevelgroen en groendaken. Uiteindelijk zijn er zo'n 20 extra geveltuinen aangelegd en is er 1 grote geveltuin van zo'n 20 meter op de hoek van een blok aangelegd. We hebben de actie afgesloten met een gezellige groendag waarbij gezamenlijk de geveltuinen werden beplant en organisaties "bankjesdag" hielden. Hierbij werd de buurt uitgenodigd gezellig mee te doen aan een activiteit op een bankje. Denk daarbij aan "Wingstyle Voetbal", "workshop mini-tuintje maken", onkruidpannenkoeken bakken en "Bakkie bij de Bak" tegen overlast van zwerfvuil en grofvuil.

In de Ben van Meerdendonkstraat zijn we nog bezig met een VvE die mogelijk extra gevelgroen wil aanleggen en werken we nog aan een 30 meter lange en brede geveltuin bij een huurblok. Niet alles gaat snel en makkelijk. Wij geloven in de blok-voor-blok-aanpak waarbij we buren stimuleren sámen aan de slag te gaan.

Gewenst resultaat 
*Het verder vergroenen van de Ben van Meerendonkstraat: meer geveltuinen, gevelgroen en groendaken (liefst met zonnepanelen).
*Het vergroenen van nóg een straat in deze buurt.
*Het houden van een feestelijke groendag in combinatie met het bankjescollectief/bankjesdag.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 9 reacties

Heidi Koggel

za 16 september 2017 13:54
Ja

Mireille de Ruiter

di 19 september 2017 16:23
Ja

Mireille de Ruiter

di 19 september 2017 16:24
Ja doen!!

Janine Vos de Mooij

di 3 oktober 2017 19:34
Ja: Hoe meer groen hoe beter! Overal , maar IJburg kan nog wel wat gebruiken.

Jeske Rutgers

zo 8 oktober 2017 13:18
Ja