Dit project is afgerond
Project

Bankjescollectief IJburg zaterdag 23 september 2017

Geplaatst op 8 september 2017, 09:23 uur

Blok maar vast 23 september in je agenda. Dan organiseert BankjesCollectief weer een groot openluchtcafé op IJburg. Voor de tweede keer dit jaar moedigt BankjesCollectief iedereen op IJburg aan om de stoep als ontmoetingsplek te zien door een bankje te ‘openen’ en zo het contact in de buurt te stimuleren. 

Het succesvolle concept achter BankjesCollectief is simpel, maar krachtig. Via de website www.bankjescollectief.nl kunnen deelnemers (iedereen!: particulieren, bedrijven buurtinitiatieven, verenigingen etc.) zichzelf heel gemakkelijk aanmelden om een bankje te openen. Een breibankje, dansles, een wijnproeverij, advies bij liefdesproblemen, samen stoepkrijten, een knikkerwedstrijd of alleen wat kletsen? Je mag zelf bepalen wat je aanbiedt bij je bankje en wat je openingstijden zijn. Extra leuk: op 23 september zal er ‘stoepvertier’ langs de bankjes trekken.

 

.

 

Toelichting

 

Meedoen aan het bankjescollectief is supersimpel. Ga naar bankjescollectief.nl en plaats je bankje. Op de site vindt je ook nog veel meer mooie voorbeelden uit andere buurten (en landen). 

Voor wie juist de buurt wil verkennen en plaatsnemen op deelnemende bankjes biedt de website ook uitkomst. Hier zijn plattegronden te vinden, inclusief leuke beschrijvingen van de tot nu toe geopende bankjes. Het gonst alweer van de ideeën op IJburg: koperblazers-bankje, thee taart bankje, boekenbankje, Waarom? Daarom? bankje, burenbankje, papieratelierbankje en een schrijf je eigen verhalenbankje. Kortom we verwachten tientallen bankjes vol kleine en grote ideeën om eigen buren en de buren van iets verderop te verwelkomen op bank, stoel , zitkussens of muurtje.

Je kunt je bankje en het tijdstip waarop je open bent aanmelden op www.bankjescollectief.nl

Wil je eerst jouw idee voor IJburg bespreken en/of meer informatie ontvangen stuur me dan een bericht.

 

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Klaar
Deel dit: