Project in gebiedsplan 2018

IJburg Schoon

Geplaatst op 6 september 2017, 12:48 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Een schone buurt is een wens van veel bewoners. Om dit te kunnen realiseren is naast inzet van de gemeente is betrokkenheid van bewoners belangrijk. Het project dient te worden uitgewerkt in een plan van aanpak en afgestemd met reeds lopende inzet door de gemeente.

Ergert u zich ook zo aan al dat afval op straat? Sinds 2016 is een aantal actieve IJburgers, geïnspireerd door Lieneke Koornstra, bezig met een campagne om zwerfvuil en troep bij de afvalcontainers op te ruimen. De uitdaging is om te zorgen dat er minder troep komt. Daartoe willen de initiatiefnemers een campagne organiseren op plekken waar mensen samenkomen, zoals op scholen en bij winkelcentra, met flyers a la Loesje, die mensen bewustmaken van de impact van vuil in wijk en milieu. Ook willen zij ditzelfde doen via de media. Verder kan worden gedacht aan zaken als een wedstrijd onder scholen wie met tien kinderen de meeste zakken vult, straatwerving of je lid wil worden van de groep IJburg Schoon waarmee je je committeert om een zak per maand in te zamelen of bestaande IJburgse organisaties interesseren.

Gewenst resultaat 
Wij denken dat de beoogde verandering wel enige jaren zal duren.
In de eerste plaats zal contact worden gezocht met IJburgers in de vorm van een brainstormavond over intensivering en verbreding van de inzet om IJburg schoon te krijgen. Voorts wordt onderzocht waar en hoe aansluiting te krijgen bij organisaties die zich eveneens bezighouden met de strijd tegen afval op straat en in het water.
Samen kunnen we afvalbergen verzetten (Loesje)
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 5 projectupdates

Lieneke Koornstra - de Doelder

Project volgens planning

Een laatste update hier voor het project IJburg Schoon dat we in 2018 hebben gedraaid en waarmee we in 2019 verder gaan. De volgende updates zullen derhalve op de voor 2019 geldende pagina plaatsvinden.
We sluiten dit jaar af met enkele hoogtepunten.
1. De designwedstrijd is een succes geworden. Ti...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jerry van den Broeke


Deze week zijn de 8 winnende ontwerpen van de IJburg Schoon ontwerpwedstrijd geplaatst op diverse plekken binnen IJburg. De borden zijn het resultaat van een wedstrijd waar 5 IJburgse basisscholen aan hebben meegedaan. We willen hiermee meer bewustzijn creeren voor het belang van een schoon IJburg m...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 54 reacties

Lieneke Koornstra - de Doelder

ma 13 november 2017 13:33
Ja: Op je 'eigen' project stemmen mag ook, dus bij dezen :)
Dank aan alle ja-zeggers voor dit project :)
Binnenkort volgt een update, want uiteraard hebben we in de afgelopen tijd niet stil gezeten.

Rene Dalmeijer

ma 13 november 2017 15:57
Ja: Een schone omgeving geeft een positief gevoel. Vooral zwerfvuil werkt stemming verpestend. Ik heb het niet over blaadjes etc maar die on-oogelijke plastic flesjes, blikken en fastfood verpakkingen. Hanteer de kracht van een als je iets ziet liggen pak het op. Eén stukje per dag dan zijn wij er zo van... lees meer

Margriet Manuel

di 14 november 2017 16:16
Ja

Jesper Borst

wo 15 november 2017 14:54
Ja: Lieneke woont in hetzelfde complex en zodoende ken ik haar (enthousiasme/bevlogenheid) van de korte ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimtes. Goed initiatief, weg met dat afval!

Etienne de Bruijn

wo 15 november 2017 20:46
Ja: Ik zou ziele meer gaan voor adapteer een container ipv folders uitdelen. Niettemin goed initiatief