Project in gebiedsplan 2018

Oeverzones Steigereiland Zuid

Geplaatst op 22 augustus 2017, 12:08 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

De westelijke oeverstrook op Steigereiland Zuid is een brede groenstrook aan het water, direct zichtbaar aan de rechterzijde als men IJburg opkomt vanuit de stad. De oever is momenteel ingericht met gras, en is een honden-uitrenplek. De oeverstrook willen we aantrekkelijker maken zodat diverse groepen er kunnen spelen, recreëren en ontmoeten. Daarmee spelen we in op de vraag vanuit de buurt naar extra ruimte. In 2017 zijn in samenwerking met bewoners, ondernemers en professionals de wensen en mogelijkheden voor het intensiveren van een divers gebruik van deze oeverstrook geïnventariseerd. Uitkomst was onder meer dat ook behoefte is aan het kunnen wandelen van rondjes om het eiland en het water. In 2018 zullen we beginnen met het realiseren van een aantal van deze kansen, wensen en mogelijkheden.

Toelichting

Op individuele basis worden af en toe steigers aangevraagd. Er ligt een ouder plan van de designstrip- ondernemers om de strook te ontwikkelen voor verschillende doeleinden, waarbij door steigers de verbinding wordt gemaakt tussen land en water. Ook het nieuwe ''Programma Waterrecreatie'' voor de stad biedt aanknopingspunten om vanuit deze invalshoek in te zoomen op de mogelijkheden van de strook.

Het project 'Herinrichting leefruimte steigereiland zuid, groenstrook Cornelis Zillesenlaan zicht op zeeburgerbaai' dat voor het Gebiedsplan 2018 was ingediend wordt niet apart opgenomen, maar zal in het licht van dit bredere project worden bekeken.

 

Gewenst resultaat 
Een oeverstrook die door het realiseren van een aantal fysieke aanpassingen aantrekkelijk is om door diverse gebruikersgroepen op Steigereiland Zuid te worden benut.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Fred Scheepmaker

Project volgens planning

Mbt het project Oeverzone verloopt het ontwerpproces volgens planning. Er is een projectleider geworven die het project een stap verder brengt. Landschapsarchitecten van bureau VLugP zijn bezig met een verdere uitwerking.

0
Open de update in eigen pagina

Fred Scheepmaker

Project achter op planning

In 2017 is gewerkt aan het ophalen van wensen en ideeen uit de buurt bij bewoners en ondernemers. In 2018 is er gewerkt aan het doorontwikkeling van deze eerste verkenning tot een aantal schetsideeen. In het najaar van 2018 is er een bijeenkomst georganiseerd met bewoners om deze ideeen te presen... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
5 reacties

Manuela Smith

wo 13 september 2017 13:09
Ja

Marinus Knulst

vr 15 september 2017 09:50
Ja

Yvon Kat

vr 15 september 2017 19:55
Ja

Mireille de Ruiter

vr 22 september 2017 09:14
Ja

Manuela Smith

do 12 oktober 2017 16:36
Ik ben het volledig eens met de nut en noodzaak van het effectiever benutten van dat mooie stuk groen, maar vind het gevraagde budget erg hoog. Het legt meteen erg veel beslag op het beschikbare budget.