Project in gebiedsplan 2018

Een verbonden buurt

Geplaatst op 20 juli 2017, 20:58 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

Je thuisvoelen, erbij horen en elkaar kennen zijn de sleutelbegrippen bij een verbonden buurt. Hier zetten we op in door het (verder) verstevigen van verbindingen tussen verschillende groepen en gemeenschappen op IJburg en Zeeburgereiland. En door het versterken van het gevoel er allemaal te mogen zijn. Manieren waarop we dat mogelijk gaan doen zijn:

  • Een communicatiecampagne - voor en door jongeren - 'Wij zijn IJburg', gericht op het vergroten van het identiteitsgevoel onder jongeren 'IJburger' te zijn.
  • De activiteiten van de IJburgse 'Krachtige moeders', dit zijn moeders die getraind zijn op het dossier radicalisering en polarisatie. Zij ontplooien activiteiten om weerstand te bieden aan mogelijke spanningen en polarisatie, waarbij zij bruggen slaan tussen verschillende gemeenschappen.
  • Aandacht voor het onderwerp radicalisering en polarisatie in het primaire- en voortgezet onderwijs. Jongeren leren kritisch na te denken over hun eigen beelden en 'waarheden', en die van anderen (framing).
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren, Alleen voor vrouwen, Alleen voor mannen
Gewenst resultaat 
Een meer verbonden IJburg, afname van de spanningen op IJburg (spanningen index)
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Dialoog en Verbinding (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Fred Scheepmaker

Project afgerond

De uitvoering van dit project is gedurende het jaar door wisselingen in de ambtelijke organisatie overgenomen van door Abdellah Belhaj. Hij heeft met veel energie nieuwe verbindingen tot stand weten te brengen. Dit was met name goed te zien rond de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei, waarbij... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Manuela Smith

wo 13 september 2017 13:09
Ja

Marinus Knulst

vr 15 september 2017 09:51
Ja

Eline Bogers

ma 9 oktober 2017 13:00
Ja: Door Jeltje