Project

Boerderij 2.0: dierenweide, moestuin, speeltuin en speelbos

Geplaatst op 18 mei 2017, 11:12 uur

De dieren krijgen de ruimte op de kavel om te spelen, scharrelen en te ontdekken. De schapen, geiten, varkens en kippen mogen los over het terrein lopen en hebben op het terrein eigen nachthokken. De pony’s hebben een onderkomen die bestaat uit een deel van het bos en de rijbanen. De konijnen en de cavia’s hebben een apart verblijf met een nachthok en grote uitloop. De inrichting van de verblijven en de Boerderij zelf heeft als doel het de dieren mogelijk maken om volledig soorteigen gedrag te kunnen vertonen en een gevoel van vrijheid voor de dieren geven. In de natuurspeeltuin zijn speeltoestellen gerealiseerd voor kinderen (met en zonder beperking), maar ook voor de dieren. In de dierenweide worden speeltoestellen voor kinderen geplaatst.

De tuin bestaat uit een “urban farming lab” waarin wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van het verbouwen van voedsel op een klein oppervlakte, stamfruit en een vlindertuin. Ook is er een dierenmuur met wormenbak en mierenbak voor de kinderen om te bestuderen.  Behalve de dierenweide is er ook een speelbos. In dit speelbos zijn hindernissen voor kinderen en paarden gemaakt van het hout van de gekapte bomen. Door een speelbos te realiseren kunnen bijna alle bomen behouden blijven en tegelijkertijd een functie krijgen. Aan het speelbos kunnen steeds hindernissen worden toegevoegd of hindernissen worden veranderd.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
De Boerderij op IJburg krijgt een nieuwe plek naast het Fort Diemerdam aan de Diemerzeedijk. De invulling willen we samen vorm geven met alle betrokkenen. In de eerste fase gaat dit om de inrichting van het terrein, later om het programma.

Wij ontvangen graag input van de bewoners van IJburg en andere betrokkenen in de realisatie van een Boerderij voor iedereen. Door op dit onderdeel van het project te reageren kan je hier aan bijdragen. We nemen jouw suggesties mee en werken de project toelichting steeds bij naar wat we van de suggesties hebben kunnen invoegen in het ontwerp.
Idee
Deel dit: