Project in gebiedsplan 2017

Verkeersveiligheid IJburglaan - onderzoek

Geplaatst op 16 november 2016, 13:53 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

De IJburglaan wordt door veel fietsende verkeersdeelnemers op IJburg als onveilig ervaren. Met name voor schoolkinderen die zich van huis naar school en vice versa begeven, worden de kruispunten gevaarlijk bevonden om over te steken. Daarnaast is ook het fietsen in twee richtingen op de fietspaden een issue.

Scholen, verkeersouders, verkeersambassadeurs, individuele bewoners en politie vragen hier aandacht voor. Inzet is middels een onderzoek vast te stellen wat de feiten zijn, en welke maatregelen kunnen/ moeten worden genomen op de korte, middenlange en lange termijn om de verkeersveiligheid te verbeteren. Verbetering van de verkeersveiligheid voor schoolkinderen heeft een relatie met de projecten 'Veilige Schoolomgeving' en 'Stadsstraten' van de RVE Ruimte en Duurzaamheid.

Gewenst resultaat 
Rapport met de feiten, maatregelen voor korte, middenlange en lange termijn om de algehele verkeersveiligheid op de IJburglaan, en specifiek voor schoolkinderen, te verbeteren.
Init.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Fred Scheepmaker

Project volgens planning

Deze zomer is gestart met het onderzoek, uitgevoerd door studenten die zijn verbonden aan 'Starters for Communities'. Scholen, ouders, verkeersouders, verkeersambassadeurs, individuele bewoners, ondernemers aan de IJburglaan en professionals zullen worden betrokken bij dit onderzoek. De bevindingen ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Fred Scheepmaker

Project afgerond

In de zomer is gestart met het onderzoek, uitgevoerd door mensen van 'Starters for Communities'. Scholen, ouders, verkeersouders, verkeersambassadeurs, individuele bewoners, ondernemers aan de IJburglaan en professionals zijn betrokken bij dit onderzoek. De bevindingen zijn eind oktober gepresenteer... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 14 reacties

Barbara de Wever

za 19 november 2016 16:28
Ja: Ook al het bouwverkeer en bevoorradingsverkeer die in de spits rond de scholen rijden zijn in combinatie met de jonge en vaak onervaren verkeersdeelnemers een groot risico.

Doreen Vredenburg

zo 20 november 2016 13:07
Ja: Heel belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de verkeerssituatie vooral voor de kinderen die dagelijks naar school fietsen.

Sacha Schrier

zo 20 november 2016 20:50
Ja: Het fietsen van Haveneiland naar Steigereiland zuid is op geen enkele manier écht veilig voor kinderen op de fiets.. Ik zou hier graag verbetering in zien.

Ghislain Schoofs

ma 21 november 2016 11:50
Ja

Linda Vosjan

do 1 december 2016 15:18
Ja: Heel belangrijk onderwerp. De weg naar school is zo veilig als de zwaktste schakel.