Project in gebiedsplan 2017

Zeepkistjesgesprekken

Geplaatst op 1 november 2016, 15:15 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

We leven in veranderende en soms spannende, polariserende tijden. Internationale ontwikkelingen hebben hun weerslag op de stad Amsterdam. Zo nemen spanningen in de stad tussen verschillende bevolkingsgroepen toe. IJburg, bij uitstek een wijk die gekenmerkt wordt door een hoge mate van diversiteit, is vatbaar voor dergelijke spanningen. Maar dat laten we niet gebeuren! Deze diversiteit heeft namelijk ook een enorme kracht en dát is wat dit project laat zien.

Bewoners van IJburg in al hun diversiteit, leeftijd, achtergrond, opleiding, werk, religie, gaan met elkaar in gesprek over vragen als: ‘wie ben je, wat heeft je gevormd, waar ben je geworteld, wat maakt thuis thuis voor jou, wat zijn jouw wensen voor IJburg?'. Deze gesprekken laat IJburgers ervaren dat er meer is dat ons met elkaar verbindt, dan dat ons van elkaar doet scheiden. En dat juist de aanwezige diversiteit op IJburg een enorme kracht is. Bekend maakt immers bemind.

Gewenst resultaat 
- Gesprekken op verschillende locaties in de openbare ruimte
- Beeld over Kracht van Diversiteit
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Dialoog en Verbinding (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Safoan Mokhtari

Project volgens planning

het zeepkistjes project is begonnen op zaterdag 24 juni met de interviews van bewoners aan het Joris Ivensplein. Inmiddels hebben zich meerdere deelnemers aangemeld en gaat de planning van alle gesprekken volgens plan. Zowel jongeren als bewoners kunnen zich opgeven!
0
Open de update in eigen pagina

Safoan Mokhtari

Project volgens planning

Project is in de laatste fase! 90 procent van de interviews zijn opgenomen en zitten al in de montage. De sfeerbeelden resteren nog. Inmiddels wordt er al gewerkt aan het programma en locatie voor de première van het zeepkistjes project. Verdere informatie volgt snel. Blijf op de hoogte via www.wha... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Marnix Eysink Smeets

za 5 november 2016 12:27
Ja: Meer wederzijdse bekendheid krijgen tussen de verschillende groepen op IJburg is het halve werk. Doen dus!

Marnix Eysink Smeets

za 5 november 2016 12:31
Safouan, ik heb evt. nog een ondersteunend concept op de plank liggen (gericht op precies hetzelfde doel) dat je zo mag gebruiken als dat helpt.

Linda Vosjan

ma 14 november 2016 11:21
Ja