Project in gebiedsplan 2017

Voorzieningensessie IJburg 2e fase en Zeeburgereiland

Geplaatst op 28 oktober 2016, 15:33 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Dit project is gefinancierd en gestart in 2016.

Zicht krijgen op de behoefte aan voorzieningen in de ontwikkelgebieden IJburg 2e fase en Zeeburgereiland. De gebiedsontwikkeling gaat in rap tempo. In het actieplan woningbouw en koers 20-25 van de gemeente Amsterdam zijn allerlei maatregelen opgenomen om de woningbouw in de gemeente te stimuleren en te versnellen. Daar zijn ook extra middelen voor vrijgemaakt. Ook is er aandacht voor de infrastructuur en de benodigde nieuwe verbindingen. Er is tot nu toe weinig aandacht voor de ontwikkelingen van nieuwe maatschappelijke voorzieningen. Maatschappelijke voorzieningen zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van nieuwe wijken. Van belang is om vanuit de verschillende gebieden aan te geven wat er nodig is.

Gewenst resultaat 
Kader maatschappelijke voorzieningen.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Gebiedsonwikkeling (?)
Deel dit:
1 projectupdate

Maureen Linthout

Project afgerond

Deze sessie is georganiseerd en heeft een rapport opgeleverd met een overzicht van alle voorzieningen die nodig zijn in de ontwikkelgebieden van stadsdeel Oost. Dit rapport wordt nu gebruikt om in gesprek met collega's te zorgen dat deze voorzieningen ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden.
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Marinus Knulst

za 29 oktober 2016 12:53
Ja

Alex Ma

zo 30 oktober 2016 03:47
Ja

Gerben Menke

ma 11 september 2017 09:26
Er is een accommodatieplan in de maak. Tevens is er in een integrale sessie met de verschillende stedelijke partners afgesproken dat het stadsdeel op zoek gaat naar een projectleider die verantwoordelijk wordt voor de voorzieningen op centrumeiland.