Dit project is afgerond
Project

Bebouwing Kavel 42a (de landtong in de haven van IJburg)

Geplaatst op 28 oktober 2016, 13:28 uur

Kavel42a is een van de laatste te ontwikkelen kavels van het Haveneiland. Voor IJburg in het algemeen en de haven in het bijzonder een betekenisvolle plek. Graag hoort de gemeente daarom van omwonenden en naastgelegen ondernemers wat zij belangrijk vinden voor deze plek.

Tijdens een inloopavond kunnen bezoekers in gesprek gaan met verschillende projectmedewerkers, zijn er twee thematafels en kan men suggesties achterlaten in de ideeënbus. De twee tafels bespreken elk een eigen thema: ontwerp voor bebouwing en openbare ruimte (1) en functies en voorzieningen (2). De input van de aanwezigen wordt in een inspiratiedocument meegenomen en komt in de uitvraag terecht. De gemeente daagt via een openbaar selectieproces ontwikkelende partijen uit een goed plan te maken voor dit blok, bestaande uit woningen, voorzieningen en openbare ruimte. Deze uitvraag start eind 2016. Een externe onafhankelijke jury kiest uiteindelijk het winnende plan op basis van een aantal criteria. Eén criterium is in hoeverre in het plan rekening is gehouden met wat er in het inspiratiedocument is meegegeven.

Klaar
Deel dit:
1 projectupdate

Michel Vogler


Gisteren eind van de middag is de selectie van de ontwikkelaar voor het havenkavel van start gegaan. Hier vind je meer informatie over de tender en zijn alle stukken te downloaden: https://www.amsterdam.nl/projecten/ijburg/nieuws-ijburg/ideeenavond-landtong/

lees meer
0
Open de update in eigen pagina