Project in gebiedsplan 2017

Blok 37: Vergroenen, verbeteren semi openbare ruimte

Geplaatst op 26 oktober 2016, 21:39 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

Blok 37 kenmerkt zich door verschillende leefstijlen en de daarbij voor IJburg kenmerkende spanningen in een blok. Een deel van de binnentuin is in beheer bij de vereniging van eigenaren, een ander deel is openbare ruimte en in beheer bij het stadsdeel. De binnentuin is in 2016 opgeknapt. Het deel openbare ruimte is stenig, er is achterstallig groenonderhoud, onaantrekkelijk groen en een verouderde speelplek met speeltoestellen die niet aansluiten op de behoefte van de kinderen.

In 2016 is een traject gestart waarbij alle partners (de vereniging van eigenaren, bewoners, woningcorporatie Alliantie, een tuinarchitecte en de RVE Sport en Bos) betrokken zijn om een plan op te stellen waarbij de openbare ruimte in het blok opgewaardeerd en vergroend wordt, en een aantrekkelijke speelplek ontstaat.

Het hele proces rondom het uitwerken van dit plan zal naar verwachting op een positieve manier bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in het blok.

Gewenst resultaat 
- Een vergroende openbare ruimte
- Aantrekkelijke speelplek voor de in het blok woonachtige kinderen
- Positief effect van de samenwerking op leefbaarheid en veiligheid in het blok.
Init.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Blokaanpak (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Fred Scheepmaker

Project volgens planning

Met bewoners, Alliantie en div ambtelijke professionals zijn gesprekken gevoerd die hebben geleid tot een ontwerpschets. Dit najaar zal het definitieve ontwerp worden gepresenteerd en gebudgetteerd, waarna uitvoering kan worden ingepland.
0
Open de update in eigen pagina

Fred Scheepmaker

Project volgens planning

Met bewoners, Alliantie en div ambtelijke professionals zijn gesprekken gevoerd die hebben geleid tot een ontwerpschets. Najaar is het definitieve ontwerp gebudgetteerd. Na communicatie hierover is in 2017 begonnen met de uitvoering, welke in begin 2018 zal zijn afgerond.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

David Snijders

vr 4 november 2016 16:23
Ja: Het openbaar groen is hier heel dicht in de woonomgeving en die sluiten niet goed op elkaar aan. Heel goed dat dit aangepakt kan worden!