Project in gebiedsplan 2017

Designstrip IJburg; een onderzoek naar de mogelijkheden voor ontwikkeling

Geplaatst op 23 oktober 2016, 16:59 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
(Maatregel IJburg op de kaart&randen)

De Designstrip is een brede groenstrook aan het water, direct zichtbaar aan de rechterzijde als men IJburg opkomt vanuit de stad. Deze strook is nog nauwelijks ontwikkeld. In plaats van een visitekaartje voor IJburg en de Designstrip-ondernemers is het feitelijk de achterkant van een bedrijvenstraat.

De buurt vraagt om extra ruimte voor spelen, recreëren en informele ontmoetingsruimte, bijvoorbeeld voor jongeren. Op individuele basis worden af en toe steigers aangevraagd. Er ligt een plan van de designstrip- ondernemers om de strook te ontwikkelen voor verschillende doeleinden, waarbij mooie verbindingen worden gemaakt tussen land en water. Ook het nieuwe ''Programma Waterrecreatie'' voor de stad biedt aanknopingspunten om vanuit deze invalshoek in te zoomen op de mogelijkheden van de strook. 

Het onderzoek zal de mogelijkheden en kansen in kaart brengen, de partners en organisaties die betrokken zijn, de kaders en regelgeving waarbinnen gewerkt zou kunnen worden, benodigde budgetten, financieringskansen etc.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een onderzoeksrapport met kansen voor het ontwikkelen van de Designstrip, als onderlegger voor ontwikkelingen op deze locatie de komende jaren.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Randen ijburg beter benutten (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Fred Scheepmaker

Project volgens planning

Dit najaar volgt een eindrapportage over de wensen en kansen om de oeverstrook intensiever en diverser te kunnen gebruiken in de toekomst. Bewoners en ondernemers zijn betrokken geweest middels bewonersbijeenkomsten en interviews.
0
Open de update in eigen pagina

Fred Scheepmaker

Project afgerond

In het najaar van 2017 is een eindrapportage gepresenteerd over de wensen en kansen om de oeverstrook intensiever en diverser te kunnen gebruiken in de toekomst. Bewoners en ondernemers zijn betrokken geweest middels bewonersbijeenkomsten en interviews. Zowel ambtelijk als bestuurlijk is positief ge... lees meer
0
Open de update in eigen pagina