Project in gebiedsplan 2017

Beeldenboulevard IJburg

Geplaatst op 23 oktober 2016, 16:05 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Vervolg op project 'Kunst in de Openbare Ruimte' uit Gebiedsplan 2016.

In samenwerking met Art Zuid, International Sculpture Route Amsterdam, is een plan ontwikkeld om acht grote beelden van de kunstenaar Gabarron te plaatsen op de Bert Haanstrakade van half april t/m half oktober 2017. Deze periode valt (grotendeels) samen met ArtZuid in Zuid. ArtZuid verzorgt de inhoudelijke communicatie en marketing. Beeldenboulevard IJburg wordt hierin meegenomen als satellietproject van ArtZuid.

Het idee is om de kleurrijke beelden, die ongeveer 3,5 meter hoog zijn, te plaatsen op die locaties waar de zijstraten van de Bert Haanstrakade de 'IJburgboulevard" 'aanraken'. Dit zal zorgen voor maximale exposure, en minimale (potentiele) uitzichtbelemmering.  

Het project zal een aanleiding zijn om met IJburgers het gesprek aan te gaan. Wat wil IJburg met kunst in de openbare ruimte? Is dit project een vervolg waard in samenwerking met Art Zuid? Wordt er een IJburgse variant ontwikkeld? Worden nieuwe definitieve locaties gezocht voor kunst in de openbare ruimte?

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Realisatie beeldenboulevard
Init.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
IJburg op de Kaart (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Maureen Linthout

Project niet gerealiseerd

Bij het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK) is co-financiering aangevraagd voor dit project. Dat is niet toegewezen. Daarom kan dit project niet worden uitgevoerd.
0
Open de update in eigen pagina

Fred Scheepmaker

Project niet gerealiseerd

Bij het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK) is co-financiering aangevraagd voor dit project. Dat is niet toegewezen. Daarom kan dit project niet worden uitgevoerd.
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Marianne Boer

vr 18 november 2016 21:28
Ja: Het stimuleert meer inhoud van mogelijkheden, zoals kunst en geestelijke beleving.

Mara de Vries

za 20 januari 2018 15:11
Nee. Want wat is er mooier dan puur natuur?? Waarom moet dat verstoord door een "kunst"werk, zoals een stapel schrootstoelen? Ergenis genoeg daarover bij de vuilcontainers of langs de straat. Gratis! Moet ik meebetalen aan bewust geplaatste ergenis objecten, die deze prachtige kustlijn gaan verpesten... lees meer