Project in gebiedsplan 2017

Ontwerp jouw toekomst

Geplaatst op 1 januari 2000, 00:00 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

Tijdens een eendaagse interactieve workshop in 2016, georganiseerd door een sleutelfiguur Radicalisering & Polarisatie, zijn 30 jongeren aan de slag gegaan met het ontwerpen van hun toekomst op IJburg. Waar willen zij naartoe met IJburg? Hoe willen en kunnen zij bijdragen aan een prettig, veilig leefklimaat waarbij wordt ingezet op de kracht van diversiteit?

Drie onderdelen stonden tijdens deze dag in 2016 centraal:
1. Democratie en rechtstaat: zoektocht van jongeren naar hun eigen identiteit en de verhouding tot de waarden van de democratische rechtstaat.
2. Actief burgerschap en sociale cohesie: bereidheid en het vermogen van jongeren om deel uit te maken van een gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren.
3. Creatie: de gedachten en ideeën van jongeren over hun eigen toekomst op IJburg, door hen visueel vormgegeven en gepresenteerd.

In 2017 wordt met de jongeren bekeken welke daarvan daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Gewenst resultaat 
Groep van 30 geactiveerde jongeren levert een concrete bijdrage aan de toekomst van IJburg. Het hoe en wat van deze bijdrage wordt in een later stadium bepaald. Dit is immers afhankelijk van de eendaagse workshop met jongeren eind 2016 waarin de jongeren hun eigen toekomst gaan ontwerpen. Bepaalde toekomstwensen worden in 2017 uitgewerkt.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Dialoog en Verbinding (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Anke Huijboom

Project volgens planning

De gedeelde wens van de jongeren die vorig jaar is opgehaald betreft het opzetten en uitvoeren van een campagne 'Wij zijn IJburg' met online en offline elementen, voor en door jongeren. Doel van de campagne is om jongeren op IJburg zich thuis te laten voelen op IJburg en zich IJburger te laten voe... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Maureen Linthout

Anders

Dit project is nog niet gerealiseerd, maar misschien lukt het in 2018.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

George Oomen

di 30 augustus 2016 20:24
Ja

bericht verwijderd

Jan Janssen

di 6 september 2016 17:47
Ja: Laat dit niet via moskeeën en vaders enzo verlopen. Zo vergroot je de isolatie en invloed van de eigen kring. Integratie begint met je openstellen voor andere culturen. Radicalisering voorkom je door contact met alle groepen. Niet de eigen groep zichzelf laten onderwijzen.

Aukje Ypma

di 20 september 2016 14:41
Ja: Jema: vanwege polarisatie zorgen voor activiteiten en projecten waar bewoners met verschillende achtergronden samenkomen, zoals bijv een straatfeest.

Paul Engel

ma 3 oktober 2016 06:33
Ja: Met de komst van een grote, zichtbare groep statushouders zal dit thema in 2017 zeker aandacht verdienen.