Project in gebiedsplan 2017

Wijksport Haveneiland West

Geplaatst op 1 januari 2000, 00:00 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2017 - IJburg en Zeeburgereiland

Een grote groep van de kinderen en jongeren is veel aanwezig in de openbare ruimte. De openbare ruimte en speelplekken zijn  plekken waar de jeugd zijn talenten leert ontdekken. Soms zijn er zoveel kinderen en jongeren dat het tot 'speeloverlast' leidt, of zijn er grote verschillen tussen de gedragingen van deze kinderen, waardoor het niet altijd prettig samen gaat.

Via activiteiten op pleinen waar veel jeugdigen spelen, wordt contact gelegd met deze groep en grensoverschreidend gedrag besproken. Waar mogelijk wordt contact gelegd met ouders en omwonenden om hen te betrekken bij het buitenspelen.

Inzet op het Ed Pelsterpark en mogelijk andere locaties. Opdracht wordt gegeven aan partner SK Coaching, die al acht jaar actief is op IJburg/Ed Pelsterpark. Hij kan naar gelang de problematiek/vraag inzetten waar nodig, hoofdlocatie Ed Pelsterpark.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar
Gewenst resultaat 
Meer jeugdigen & ouders:
1. Kunnen hun talent ontwikkelen;
2. Krijgen vroegtijdig steun van maatschappelijke - en zorgpartners;
3. Leveren een positieve bijdrage aan hun omgeving.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Activiteiten uitbreiden (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Dorien Visser

Project volgens planning

Loopt heel 2017, dus loopt volgens planning. Voortgangsgesprek juli 2017 geweest met collega. Uitvoerder heeft een bredere opdracht dan alleen deze in het gebiedsplan. Over het algemeen tevreden over de uitvoering, kleine verbeteringen voor najaar afgesproken.
0
Open de update in eigen pagina

Dorien Visser

Project afgerond

Opdracht is naar tevredenheid uitgevoerd. Nalv halfjaar gesprek, een verbeterd overzicht van resultaten geleverd door uitvoerder. Stappen gezet om ook weer in 2018 een zinvolle bijdrage te leveren.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 7 reacties

Jan Trommelen

do 8 september 2016 23:57
Ja

Sari Kiel

di 27 september 2016 12:04
Ja: Vrijwilliger flexbieb (anoniem): 'De kinderen die de bewonerstuintjes slopen zijn denk ik kinderen vanaf groep 8 (v.a. 12jr) totdat de wilde haren er een beetje van af zijn. Dit komt volgens mij door problemen in de thuissituatie. Er zijn kinderen die liever niet thuis zitten of zelfs niet thuis móge... lees meer

Aukje Ypma

wo 5 oktober 2016 17:07
Ja: Jongen (15 jaar): 'Ik zou wel een muziekstudio op Ijburg willen. Er zijn vele jongens die graag muziek maken.'

Aukje Ypma

wo 5 oktober 2016 17:08
Nee: Meisje (14 jaar): 'Ik heb hier geen behoefte aan. Ik zou graag een winkelcentrum op IJburg willen met kledingwinkels. Dan vermaak ik me voldoende.'

Dorien Visser

di 18 oktober 2016 11:11
@jongere 15: Bij YouthSide & IJtopia is een mobiele studio, waar je zeker de eerste activiteiten kunt doen met openmen, dj-en etc. Neem contact op met Hamid ait R'kia van Dynamo.