Project

IJnergie de IJburgse platte daken vol zonnepanelen

Geplaatst op 30 september 2011, 10:35 uur

GA PLAT VOOR DE ZON!

Het doel van IJnergie is het stimuleren van het gebruik van zonnepanelen op alle platte daken die IJburg en omgeving rijk is.

Lokaal opgewekte zonne-energie is schoon en duurzaam.

Door u  te aan te sluiten bij IJnergie helpt u mee dit doel te bereiken en kunt u samen met de andere deelnemers kosten besparen.

Het is de bedoeling dat IJnergie een cooperatie wordt, een soort lokaal energiebedrijfje, dat de 'stoffelijke belangen' van de deelnemers behartigt, in dit geval met betrekking tot de eigen opwekking van duurzame energie. In gezamenlijkheid kan goedkoper ingekocht worden, bijv. zonnepanelen, of kan er onder gunstige voorwaarden energie teruggeleverd worden aan het net, bijv. aan Greenchoice. Dit laatste bedrijf kan bij voldoende belangstelling, minstens 50 mensen, langskomen om de mogelijkheden te bespreken. Aan dat getal zit je al gauw leden hun VvE geactiveerd krijgen. Er is al een IJburgs blok dat zodoende i.s.m. corporatie en stadsdeel zijn dak vol panelen heeft kunnen zetten.

Zie verder op ijnergie.nl

Init.
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

Jeroen Overweel

Verduurzaming van IJburg staat niet bij de doelen! IJnergie, een initiatief om duurzame opgewekte energie op IJburg te stimuleren kon ik daardoor niet bij een doel plaatsen.

Michel Vogler

Jeroen, over de doelen gaan we donderdag ook praten. Op zich is het gelukkig niet zo belangrijk om het initiatief aan het juiste doel te hangen.

Wat veel belangrijker is, is de vraag wat je nou exact wilt gaan doen met IJnergie. Is het de bedoeling om personen op IJburg individueel te stimuleren om zo... lees meer

Jeroen Overweel

Beste Michel, ik heb iets toegevoegd.

Jeroen Overweel

En inderdaad, IJnergie past helemaal bij de zonnekracht campagne!

Ellen Weers

Gisteren hadden we, participatiemakelaars Oost, Dennis Diepeveen van Nudge op bezoek. Interessant platform dacht ik, voor Jeroen met het oog op zijn ideeën over duurzame energie op IJburg. Maar de informatie is er al, Michel is buurtburgeRmeester en was me al voor ;-)! Succes!