Project

De plastic Madonna

Geplaatst op 27 februari 2015, 09:29 uur

Wat is de Plastic Madonna?

De Plastic Madonna wordt een groot kunstwerk dat gemaakt is van plastic zwerfafval. Dit 12 meter lange beeld, van een liggende Madonna die haar kind borstvoeding geeft, wordt gemaakt met behulp van 3D-printtechnologie.

Het kunstwerk symboliseert dat plastic, via de plastic soep in de oceanen, onze voedselketen binnendringt. Het is de bedoeling dat het beeld in 2016 in Brazilië geëxposeerd wordt tijdens de Olympische Spelen.

 

De kracht van één:

Plastic Madonna is een internationaal community-art project. Iedereen kan meehelpen via een minimale inspanning. Raap 1 PET-flesje zwerfafval op en deponeer het een speciale Plastic Madonna verzamelbak. In maart 2015 staan die op zoveel mogelijk plekken in Nederland. Het PET-zwerfafval voor de baby wordt in landen over de hele wereld verzameld. 

De Plastic Madonna laat op die manier zien, dat kleine handelingen een groot effect kunnen hebben. Als iedereen dagelijks 1 stuk zwerfafval opraapt, is Nederland namelijk schoon.

Voor meer informatie kijk op: www.plasticmadonna.com of ga naar onze facebookpagina.

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen, Jongeren, 11-22 jaar
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Angelique hop


De Plastic Madonna actie op IJburg wordt verlengd! Tot 1 juni 2015 kun je een plastic PET-flesje, dat je gevonden hebt op straat, in een park, aan de waterkant etc. brengen naar:
- de Collective Store, IJburglaan 559,
- de Flexbieb, Talbotstraat 46.
Daar staat een verzamelbak voor het project.

Zo ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina