Project

REURING markt aan de IJburgse haven

Geplaatst op 1 februari 2015, 21:21 uur

REURING is de markt aan de IJburgse haven. Hiervoor loopt sinds mei 2014 een aanvraag bij Stadsdeel Oost. En binnenkort is het dan eindelijk zover. Stadsdeel Oost gaat een besluit nemen over deze nieuwe weekmarkt aan de IJburgse haven. Wil je ook REURING? Like REURING & deel dit bericht.

Hieronder meer info over het hoe & waarom van REURING

De voorbereidingen voor de wekelijkse markt in de IJburgse haven verlopen voorspoedig. Bij het stadsdeel is het verzoek ingediend om de markt te mogen starten. De marktkooplieden zijn enthousiast om deel te nemen. Kortom we staan aan de vooravond van een mooie nieuwe stap voor IJburg. Wordt het besluit binnenkort genomen, dan kun je spoedig terecht op de wekelijkse markt de haven.

Deze weekmarkt is voorzien op de zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, voor restaurant NAP tot en met de Krijn Taconiskade. Het aanbod bestaat uit een gemengd aanbod van lekker, betaalbaar en bijzondere producten als groente, fruit, kaas, noten, vis, kinder-kleding, schoenen en klein-gereedschap. De marktkooplui bestaan bij voorkeur uit IJburgse ondernemers, zij krijgen voorrang in de selectie.

Maar er is meer! REURING wil met de markt ook invulling geven haar maatschappelijke en sociale ambitie en werk maken van participatie op IJburg. De intensieve samenwerking met Stichting InnoComm zorgt er voor dat (jonge) werkzoekenden op IJburg de mogelijkheid krijgen om een opleiding tot ‘ambulante handelaar’ te volgen in combinatie met een leer/werkstage op de IJburgse markt. Hiervoor is 20% van de marktkramen voorbestemd. Het Instituut GAK heeft haar ondersteuning toegekend om de opleiding voor de jongeren mogelijk te maken.

Het is echter nog geen vaststaand feit dat de markt er definitief komt. De beslissers kampen wellicht met een aarzeling vanwege een eerder marktproject op IJburg wat niet zo goed is verlopen. Het is echter niet te vergelijken. De locatie de haven is bewust gekozen om daarmee een verbinding te vormen tussen de winkelcentra aan het Joris Yvesplein en de Pampuslaan. Alle IJburgse ondernemers hebben een voorkeurspositie om deel te mogen nemen en maatschappelijke participatie maakt serieus onderdeel uit van de bedrijfsvoering.

Daarbij draagt de markt, gesitueerd op deze mooie plek, bij aan IJburg als aantrekkelijk gebied om te wonen, te werken en te bezoeken.

Wil jij ook dat de markt er komt? Elke zaterdag gezellig winkelen en genieten van de gezellige horeca in de IJburgse Haven? Geef dan jouw steun door ons te liken op www.facebook.com/REURINGopIJBURG, of laat je mening achter wat je van dit initiatief vindt.

Ondernemers die willen participeren kunnen zich rechtstreeks tot REURING wenden en (jonge) werkzoekenden kunnen zich nu al online aanmelden bij Stichting InnoComm.

Over REURING markt
REURING markt is een initiatief van het IJburgse eventbureau Crealisatie, verbonden aan het IJburg College, opgericht door Antoinette Poortvliet, bewoonster en onderneemster op IJburg. Bereikbaar per mail crealisatie@ijburgcollege.nl.

Over Stichting InnoComm
Stichting InnoComm – De waardevolle mens is een non-profit organisatie met ANBI-erkenning, die tot doel heeft het ondersteunen en begeleiden van (jonge) ambitieuze mensen bij de oriëntatie en keuze op de arbeidsmarkt. Door samenwerking met lokale ondernemers, zoals REURING, geeft de stichting met het Masterplan Fibonacci Talents invulling aan haar maatschappelijke missie om nieuwe arbeidsplaatsen en leer/werkstages te creëren, inclusief het verzorgen van branchegerichte opleidingen. Meer informatie is te vinden op http://stichting.innocomm.org/ of bel +31 20 331 5254.

Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Illustration
 
Deel dit: