Aanbod

Opvoedadvies

Ondersteuning
In het Ouder- en Kindcentrum (OKC) kunnen ouders en kinderen terecht met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. In veel gemeenten is het OKC bekend onder de naam "Centrum voor Jeugd en Gezin".

Het OKC is een samenwerkingsverband van verloskunde, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg en instellingen opvoedadviseurs. Veel mensen kennen het Ouder- en Kindcentrum als voortzetting van het Consultatiebureau waar kinderen vaccinaties krijgen en waar ze worden gewogen en gemeten. Dat doen we nog steeds in het OKC. Maar het aantal diensten is sterk uitgebreid.

Zo kunt u in het OKC een opvoedadviseur en kinderdiëtist raadplegen, opvoedcursussen volgen en bijvoorbeeld workshops over pesten op school. Verder werken OKC’s samen met logopedisten, fysiotherapeuten en diëtisten. Een aantal OKC’s heeft een Speel-o-theek waar ouders en kinderen kunnen spelen of spellen lenen. Het OKC richt zich op kinderen van alle leeftijden. Het aanbod voor kinderen vanaf 4 jaar organiseert het OKC veelal in samenwerking met scholen.
locatie 
Opvoedpunt IJburg
leeftijd 
vanaf 0 t/m 18 jaar
Illustration
 
Geplaatst op 2 juli 2012, 22:53 uur
Deel dit: