Aanbod

Spelen met paarden voor kinderen met autisme

De Horse Boy Methode komt naar Nederland! Deze methode is bedoeld voor kinderen met autisme en helpt deze kinderen om te ontspannen en contact te maken. Er is een documentaire gemaakt door de bedenker over zijn zwaar autisitsche zoontje en hoe de paarden hielpen om contact te maken. Zie hier de trailer:https://www.youtube.com/watch?v=MxWMVE2ijBE . Voor meer informatie kan je ook kijken op www.horseboyworld.com.

De methode bestaat uit sessies of speeldagen waarin de kinderen met de paarden allerlei spelletjes spelen. Deze dagen worden begeleid door een geacrediteerde begeleider die naast gediplomeerd rij-instructeur tevens kindercoach is. Samen met een grote groep vrijwilligers zorgen we ervoor dat de kinderen een  leuke tijd hebben, zowel op als naast de pony. De sessies zijn GRATIS voor de deelnemers. Op 29 maart is in de ochtend het voor het eerst mogelijk om aan deze sessies deel te nemen. De sessie duurt ongeveer een anderhalf uur en er doen maximaal drie kinderen aan mee. De broertjes, zusjes en ouders doen ook mee. Opgeven kan door een mail te sturen naar pony@boerderijopijburg.nl. Na aanmelding nemen we contact op voor een kennismakingsgesprek. 

We zoeken ook nog meer vrijwilligers die het leuk vnden om te helpen. Zie hier de oproep: http://www.halloijburg.nl/get/10041/141/vrijwilligers-gezocht-voor-begeleiden-autistische-kinderen-met-paarden-

locatie 
Boerderij op IJburg
leeftijd 
t/m 12 jaar
Illustration
 
Geplaatst op 16 februari 2015, 16:59 uur
Deel dit: