Aanbod

Faalangstreductietraining

Half september start De Bijlesclub met een nieuwe groep faalangstreductietraining.

Doel van de training:
'Je bibbers de baas' heeft als doel het verminderen van faalangst bij kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs door hen te leren omgaan met hun angst. Hiervoor worden verschillende vaardigheden aangeleerd, zodat het kind kan kiezen welke het beste bij hem past. Door ouders (en eventueel leerkrachten) mee te nemen in dit leer- en veranderproces neemt de effectiviteit van de interventie toe.

Aanpak:
De kinderen die meedoen met 'Je bibbers de baas' volgen tien groepsbijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur. Daarin leren ze aan de hand van oefeningen verschillende vaardigheden en technieken die hen helpen om te gaan met faalangstige gevoelens. De oefeningen hebben betrekking op het herkennen van gevoelens, lichamelijke reacties (spanning/ontspanning), de rol van gedachten op je gedrag, aangeleerde hulpeloosheid en een aantal sociale vaardigheden (assertiviteit, omgaan met complimenten). 
'Je bibbers de baas' maakt gebruik van de cognitieve gedragstherapie en de ontspanningstechnieken van Bernstein. 
Naast de groepsbijeenkomsten werken de kinderen thuis in een werkboek om zo verder te gaan met de geleerde stof en vaardigheden.

De training voorziet ook in een ouderbijeenkomst en een terugkoppeling naar de leerkracht van school. Tijdens deze ouderbijeenkomst wordt het programma van de kinderen uitgelegd, ontspanningsoefeningen worden geoefend, leerpunten voor de kinderen worden geformuleerd en er wordt uitleg gegeven over wat ouders en leerkrachten kunnen doen aan het verminderen van faalangst bij hun kind.

Kosten voor deze training zijn €175,-

Meedoen? Bel naar 06 31 91 57 21 of mail naar info@bijlesclub.nl

Esther Ravestein
Bijlesclub Nederland  

locatie 
Beehive IJburg
leeftijd 
vanaf 9 t/m 13 jaar
Illustration
 
Geplaatst op 29 augustus 2014, 11:18 uur
Deel dit: