Aanbod

Stand up Paddling

Overige sport

Wat is Stand Up Paddle?

Stand up paddle komt oorspronkelijk uit Hawaï. In de jaren zestig en in de tijd van de Beach Boys wilde iedere Amerikaan leren surfen. Hawaiaanse surfleraren stonden destijds al op een sup board om de enorme hoeveelheid surfstudenten in de golven in de gaten te houden. Het was ook een goede manier om foto’s te kunnen maken van de spartelende toeristen. Het grote verschil met gewoon surfen? Bij surfen lig je op je buik op je board en gebruik je beide armen om te paddlen. Bij stand up paddle sta je op je sup board en beweeg je jezelf voort met een stand up paddle die je aan weerskanten van je sup board door het water haalt. Om die reden is stand up paddle een van de meeste complete (core)workouts. Je traint je benen, billen, buik, rug, armen en schouders.

Een beetje Hawaï op het water

Een paar jaar geleden werd stand up paddle 'herontdekt' door surfers en al snel werd het door de rest van de wereld opgepikt. Beroemdheden zoals Cameron Diaz, Jennifer Anniston, Rihanna, Cindy Crawford en Matthew McConaughey zijn dagelijks op hun sup board te vinden langs de kust van California waar zij al suppend aan hun body werken! Ook in Nederland kennen we een aantal beroemdheden die het stand up paddlen hebben ontdekt, Waldemar Torenstra, Rintje Ritsma en Sander Jansen zijn fanatieke suppers die zowel op binnenwater als aan de kust te vinden zijn op hun sup board. Morene Dekker startte 3 jaar geleden met M&M SUP en al snel bleek het een populaire sport in Amsterdam en omstreken. Tevens werd M&M drie jaar geleden de officiele Europse verkoper vanhet Californische BOGA stand up paddle boards, Een prachtig merk dat alleen stand up paddle boards die wereldwijd vooral bekend zijn om hun BOGA YOGA board en de rest van hun modellen afstemmen op de wensen van hun klanten. Van de BOGA Bullet wave sup tot de Todos city sup en de Elite Tsunami full carbon racer.

Stand Up Paddle Nederland

Nederland is een waar waterland en is daarom heel geschikt om te suppen. Stand Up Paddle kan áltijd en op ieder water! Woon je aan een sloot, gracht, rivier, meer of aan zee dan kan je wanneer je maar wil het water op! Het enige wat je nodig hebt is een sup board en een paddle! Omdat een sup board minimaal 10ft (3 meter) lang is, is het board zeer stabiel en kan iedereen het gemakkelijk leren. Als je het eenmaal onder de knie hebt is stand up paddle dé manier om je eigen omgeving vanaf het water te verkennen! Normaal kies je tijdens het sporten zelf voor de weerstand op de loopband, crosstrainer of roeimachine bij sup neemt de natuur het over. Op een winderige dag kan het een behoorlijk zware workout zijn en kan je kiezen voor een korte training terwijl je op een windstille dag een langere tocht kan gaan suppen over het vlakke water. Suppen is nooit hetzelfde en je blijft nieuwe dingen ontdekken vanaf het water. Ben je helemaal één met je sup board? Dan is het tijd om de golven op te zoeken en deze te trotseren.

locatie 
Blijburg strand
Illustration
 
Geplaatst op 1 mei 2013, 22:43 uur
Deel dit: