Activiteit

Werkzaamheden Nesciobrug en Westelijke Merwedekanaaldijk

za 15 okt 2022 - vr 4 nov 2022 , 9:00 uur
Illustration

De Westelijke Merwedekanaaldijk ter hoogte van de Nesciobrug vertoont verzakkingen en scheuren. Hieraan dient op korte termijn onderhoud plaats te vinden, dit om verdere schade aan de dijk te voorkomen en de veiligheid te garanderen.

Het onderhoud stond eerder gepland, waarbij we ook de Nesciobrug 4 weken wilden afsluiten. Hierover is de afgelopen dagen een groot aantal meldingen binnengekomen en er zijn verzoeken ingediend om de afsluiting van de Nesciobrug in te korten. Daarom is er gekeken naar de planning en fasering van de werkzaamheden. De geplande afsluiting is in tijd ingekort tot de volgende periode:

Afsluiting Nesciobrug
Gedurende de herfstvakantie, van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 23 oktober, is de Nesciobrug afgesloten. In deze periode dienen fietsers om te rijden via de Amsterdamsebrug.

Afsluiting Westelijke Merwedekanaaldijk
Is afgesloten in 2 fasen:Van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 23 oktober is de dijk tussen de Ooster Ringdijk en Oud Diemerlaan afgesloten.
Van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 4 november is het deel tussen de Ooster Ringdijk tot vlak voor de Nesciobrug afgesloten. De Nesciobrug is in die periode dus open met route via Diemen.

De omleidingsroutes worden aangegeven met borden.

Oplossingen
De gemeente Amsterdam beseft dat de communicatie niet vlekkeloos is verlopen in de afgelopen weken. Excuses hiervoor. De omrijdroutes brengen extra kilometers en reistijd met zich mee. Er is daarom gezocht naar oplossingen om de hinder zo klein mogelijk te houden. Dit kan door het gefaseerd uitvoeren van de werkzaamheden. Er is ook gekeken naar de mogelijkheid om fietsers langs het werk te leiden, dit is niet mogelijk in verband met de veiligheid.

Meer informatie
Mochten er vragen en of opmerkingen zijn over de geplande werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Jasper Hink, omgevingsmanager, via j.hink@amsterdam.nl.

start / einde
Gestart op za 15 oktober 2022. Beƫindigd vr 4 november 2022
Deel dit: