Activiteit

Het leukste familiefestival Proef Pampus is weer terug!

do 26 mei 2022 - ma 6 jun 2022 , 11:00 - 19:00 uur
Illustration

Proef Pampus is terug! Hét familiefestival op Forteiland Pampus. Van 26 mei tot en met 6 juni van 11:00 - 19:00 uur.

Met live acts, kindercircus, lekker eiland eten & drinken, timmerdorp, activiteiten in het museumfort en nog veel en veel meer. Dit jaar is Proef Pampus grootser en langer dan ooit want het valt samen met de Dutch Water Week; het watersport evenement met oa De Allianz Regatta. Op het fort hebben we een uitkijktoren om de wedstrijden te volgen. 

Proef Pampus: het festival voor het hele gezin
Tijdens Proef Pampus laten we alles zien dat Pampus te bieden heeft en meer! Het museumfort is geopend tot 19 uur, er zijn gidsen voor rondleidingen aanwezig, virtuele ballonvaart “Het Geheime Wapen van Amsterdam” draait overuren (geopnd tot 17 uur)… Maar juist buiten, op de groene grasring van Pampus is nu ook van alles te doen, zien en beleven.
Zo is er een razend populair timmerdorp, waar kinderen (van 0 tot 120…) zich kunnen uitleven op de mooiste hutten, boten of meer abstracte creaties. Er is een uitkijk-toren op het dak, een kindercircus, live muziek, theater en nog veel veel meer. En er valt natuurlijk genoeg te proeven! De eilandkoks zorgen voor de gezelligste foodstands met de allerlekkerste hapjes en onze favoriete dranken zijn ruimschoots verkrijgbaar…


Dutch Water Week: internationaal watersport-evenement
In de driehoek IJburg-Muiden-Almere zal dit jaar de Allianz Regatta plaatsvinden, hart van de Dutch Water Week. De regatta bestaat uit serieuze topwedstrijden in alle Olympische klassen, plus een groot aantal wedstrijden in ander klassen en kwalificaties voor WK.
Met deze wedstrijden als bruisend hart, heeft de Dutch Water Week nog veel meer te bieden. Doel is om bezoekers op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met alle facetten van water en watersport. Tijdens de Dutch Water Week komen topsport, amateursport, verduurzaming, educatie én recreatie bi elkaar.


Samen sterk
Midden in de driehoek IJburg, Muiden, Almere ligt toevallig ons prachtige eiland Pampus… Dus ja, eigenlijk ontzettend logisch om van daar naar de wedstrijden te kijken! Wat is er nou lekkerder dan met een heerlijk drankje in de hand, terwijl je kinderen zich vermaken in het circus, te genieten van alle actie op het water? Precies! Daarom is Pampus vanaf heden trotse partner van de Dutch Water Week!


Praktisch
    Proef Pampus 2022: 26 mei tot en met 6 juni (30 mei is een rustdag)
    Veerverbindingen uit Muiden, Amsterdam-IJburg, en Almere-Muiderzand
    De kaartverkoop via www.pampus.nl/proef-pampus 
    Leuk om te weten: een bezoek aan Proef Pampus kost net zoveel als een gewoon museumbezoek en kortingsacties en kortingspassen zijn gewoon geldig!

 

Locatie
Forteiland Pampus
Kosten toelichting
Reserveer nu via www.pampus.nl/proef-pampus
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op do 26 mei 2022. Beëindigd ma 6 juni 2022
Documenten
Deel dit: