Activiteit

Stadswandeling met bioloog, schrijver en stadsecoloog Remco Daalder

zondag 29 mei 2022 , 13:00 - 14:30 uur
Illustration

Op zondag 29 mei organiseert IJburg Boeken een stadswandeling met bioloog, schrijver en stadsecoloog Remco Daalder naar aanleiding van zijn nieuwe boek De soortenjager waarin hij vertelt hoe het is om een échte vogelaar te worden. Tijdens de wandeling laat hij allemaal mooie vogelplekken op IJburg zien.


Tijd: 13.00 -14.30 uur
Locatie: IJburg Boeken
IJburglaan 561
1087 BS Amsterdam

 

Entree €7,50. Betaling vóór de start van deze vogelwandeling bij IJburg Boeken. Inbegrepen zijn de wandeling met Remco Daalder en een drankje achteraf. Er is ook gelegenheid tot signeren.


Aanmelden graag via een email aan info@ijburgboeken.nl

Remco Daalder weet als stadsecoloog van de gemeente Amsterdam alles over vogels en de natuur op IJburg. Hij schreef diverse boeken, zoals De gierzwaluw, waarvoor hij In oktober 2014 de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek kreeg. Andere boeken van hem zijn:
Baltsen tussen baksteen (columns), Stadse beesten, een dierengeschiedenis, Natuurlijk Amsterdam (wandelingen), Het Amsterdamse beestenboek, De Meerkoet en zijn nieuwste boek is De Soortenjager.

Over De Soortenjager
In De soortenjager laat bioloog Remco Daalder zien hoe het is om een echt fanatieke vogelaar te zijn. Daalder heeft in zijn leven al best veel vogels gezien, maar hij behoort niet tot de Nederlandse top. Dan moet je meer dan 1500 soorten gezien hebben. En internationaal telt hij al helemaal niet mee: er zijn wereldwijd tientallen vogelaars die meer dan 8000 soorten mochten afvinken. Daalder besluit zichzelf een doel te stellen: hij wordt soortenjager. Maar omdat meer dan 1500 soorten zien hem iets te hoog gegrepen lijkt voor iemand die met de grootste tegenzin in een vliegtuig stapt, stelt hij zijn doel lager. 1000 soorten. Ongeveer 10 procent van het totale aantal vogelsoorten in de wereld. Met humor, kennis van zaken en veel inlevingsvermogen laat Remco Daalder zien dat soortenjagen van alle tijden is en hoe verslavend het is om lijstjes bij te houden. In één ding wijkt hij trouwens wel af van de meeste soortenjagers: Daalder kan heel goed relativeren.

 

Deze stadswandeling laat je met een nieuwe bril naar IJburg kijken!

Locatie
IJburg Boeken
IJburglaan 561
1087 BS Amsterdam
020-4160918
info@ijburgboeken.nl
www.ijburgboeken.nl
Kosten toelichting
De entreefee (€7,50) kan vooraf in de winkel worden afgerekend. Hierin is de wandeling en een drankje achteraf inbegrepen.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en de vogels op IJburg.
maximum aantal deelnemers
50

Aantal aangemelde deelnemers: 4

Deze mensen komen:
- Marijke Strating
- Martin Schabbink
- Raynold Bruessing

Meld je aan
Deel dit: