Activiteit

Marjolein Moorman & Hedy d'Ancona in gesprek bij IJburg Boeken

zondag 27 februari 2022 , 15:00 - 16:00 uur
Illustration

Het boek Rood in Wassenaar van Marjolein Moorman is het persoonlijke en openhartige verhaal van een bevlogen politicus voor wie het persoonlijke politiek is. Moorman is bekend van de tv-serie Klassen.
In Rood in Wassenaar deelt Marjolein Moorman haar ervaringen en visie. Ze biedt een perspectief waarin gelijkwaardigheid en kansengelijkheid centraal staan. En hoop, in een tijd dat wantrouwen en cynisme de politiek beheersen.

Marjolein Moorman groeit op in Wassenaar, in een ‘rood’ gezin tussen de villa’s. Ze hebben het thuis niet breed. Tijdens haar studententijd overlijden haar beide ouders, waarna ze samen met haar twee jongere broers een financiële schuld erft. Het zijn vormende ervaringen in haar leven.
In 2003 promoveert ze in de communicatiewetenschap en daarna werkt ze aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 stapt ze over naar de politiek: ze wordt raadslid en voorzitter van de Amsterdamse PVDA-fractie. Sinds 2018 is ze wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering.

In deze rol maakt ze zich sterk voor gelijke kansen en beter onderwijs. Ze ziet de kloof in de samenleving toenemen doordat succes steeds vaker als eigen keuze wordt gezien. Dat maakt van ons onderwijs een wedstrijd van winnaars en verliezers.

Marjolein Moorman is te gast bij IJburg Boeken op zondag 27 februari van 15.00 tot 16.00 uur. Hedy d’Ancona gaat met haar in gesprek over de thema’s gelijke kansen en beter onderwijs. 

Vrije toegang, maar wel graag aanmelden via info@ijburgboeken.nl

Tot zondag 27 februari 15.00 uur!

Locatie
IJburg Boeken
IJburglaan 561
1087 BS Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
maximum aantal deelnemers
50

Aantal aangemelde deelnemers: 8

Deze mensen komen:
- Yvonne Hofsteden
- Jan Landman
- Dorothee Blaisse
- Marcia Visser
- Jeanette Huizinga
- Annelies Van de
- Erna van As
- Abel van Toorn

Meld je aan
Deel dit: