Activiteit

'don't call the police, i'm an atist'

za 12 feb 2022 - za 12 mrt 2022 , 11:00 - 18:05 uur
Illustration

Factor IJ Presenteert:

LEENDERT VOIJCE

'don't call the police, i'm an artist'

12 februari t/m 12 maart

OPENING ZATERDAG 12 FEBRUARI 16.00 - 19.00 UUR

 

kunst als uitnodiging om te spelen
In de derde editie van Factor IJ Presenteert: wordt de vloer gegeven aan Leendert Vooijce. Leendert Vooijce studeerde in 2017 af aan de Rietveld Academie en is een interdisciplinair kunstenaar. Het werk van Leendert kent een autobiografische oorsprong en geeft vorm aan de vraag; ‘wat is mijn werking op de wereld en wat is de werking van de wereld op mij’. Zo maakt Leendert beeldend en geschreven werk evenals performances en installaties die alle disciplines bij elkaar brengen. Het poogt altijd een poëtisch alternatief in de wereld neer te leggen.

‘dont call the police, i'm an artist’ is een dynamische presentatie naar aanleiding van een grasduinend traject dat Leendert aflegt gedurende twee maanden op en rond IJburg en Factor IJ. Binnen diens werk onderzoekt Leendert de dramaturgie van ons dagelijks bestaan. Aan welke (on)geschreven regels, gebruiken, grenzen houden we ons binnen deze leefruimte? En hoe deze te interveniëren om momenten te creëren die alle grenzen vloeibaar maakt. Kunst als uitnodiging om te spelen. Voor de kunstenaar maar evenals de omgeving, de bezoeker, de passant. Om zodoende met een andere blik naar die omgeving, in dit geval Amsterdam IJburg, en haar realiteit te kunnen kijken. Spelenderwijs ieders persoonlijke positie binnen deze afgebakende ruimte te herdefiniëren.

Binnen deze twee maanden onderzoekt Leendert met eigen werk, werk uit de collectie van Factor IJ, en werk wat gedurende deze periode zal ontstaan ‘de dramaturgie van ons dagelijks bestaan’ met IJburg als speelveld. Werk zal gepresenteerd worden in de publieke ruimte in de vorm van performatieve interventies evenals een expositie bij Factor IJ als het ware een uitkomst van deze periode.

In deze periode zal er ook worden samengewerkt worden met de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld en Taal- en het IJburg College. De studenten van beide scholen gaan ook bezig met de thematiek en nemen IJburg als plek om te experimenteren, onderzoeken en presenteren.

 

De expositie ‘dont call the police, i'm an artist’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Female Economy en Stadsdeel Oost, Gemeente Amsterdam.

Locatie
Factor IJ
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 12 februari 2022. Beëindigd za 12 maart 2022
Illustration
 
Deel dit: