Activiteit

Flex Night Live: Pessoa & Lissabon door Harrie Lemmens en Ana Carvalho

donderdag 24 maart 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Fernando Pessoa (1888-1935) is waarschijnlijk de grootste Portugese dichter. Veel van zijn oeuvre is in het Nederlands vertaald door Harrie Lemmens (1953). Zo verscheen in de beroemde serie Privé-domein van uitgeverij De Arbeiderspers het Boek der rusteloosheid (1990 en 2005): mijmeringen van de door Lissabon zwervende boekhouder Bernardo Soares, alter ego van Pessoa.

Lemmens' partner, de Portugese fotografe Ana Carvalho, maakte in steden foto's die samen met fragmenten uit hetzelfde boek zijn gebundeld als Het uurwerk van de ziel (uitgeverij Koppernik). In 2019 verschenen ook de verzamelde gedichten die Pessoa onder zijn eigen naam schreef, in een vertaling van Harrie Lemmens: Een spoor van mezelf.

En eerder dit jaar kwam Lemmens Licht op Lissabon. Stadsverhalen uit, ook weer bij De Arbeiderspers.

Lemmens en Carvalho vertellen tijdens deze Flex Night Live over hun eigen prachtige, intrigerende werk en dat van Pessoa. De stad Lissabon komt daarbij regelmatig aan bod.

Toegang: vrijwillige bijdrage.

RESERVEREN is verplicht vanwege corona. Reserveren kan via deze CHIPTA-link: www.chipta.com/tickets/event/47101/flex-night-live-pessoa

Er kunnen voorlopig vanwege corona maximaal 30 personen in de FlexBieb, op = op.

Aan de deur en in de zaal hanteren we de recentste coronavoorschriften van Den Haag.

Locatie
FlexBieb
Kosten toelichting
vrijwillige bijdrage
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Vrijwillige bijdrage
Documenten
Deel dit: