Activiteit

ViiA viert vrijwilligerswerk: Conferentie met Vincent Bijlo en Ella Vogelaar

dinsdag 25 november 2014 , 15:30 - 19:00 uur

Vrijwilligersuitzendbureau ViiA is al 10 jaar specialist in het matchen van vraag en aanbod op de vrijwilligersmarkt. ViiA is actief in heel Amsterdam Oost.

Ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan organiseert ViiA een conferentie over de toekomst van vrijwilligerswerk in Amsterdam. De conferentie wordt gehouden op dinsdag 25 november in Pakhuis De Zwijger, van 16 tot 19 uur, met aansluitend een borrel.

Gasten zijn Vincent Bijlo en Ella Vogelaar. De gespreksleiding is in handen van Gijs Weenink, directeur van de DebatAcademie.

----------------------------------------------

De conferentie wordt een bruisende mix van reflectie, entertainment, en een constructief debat over wat Amsterdamse vrijwilligers zullen doen in 2025. We gaan op zoek naar meningen over vrijwilligerswerk vanuit verschillende invalshoeken.

 

Na een filmische terugblik door ViiA directeur Nynke Ypenga over het matchen van vraag en aanbod op de vrijwilligersmarkt, spreekt Ella Vogelaar als voorzitter van de NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) over de toekomst van vrijwilligerswerk in Nederland. Na een intermezzo door Vincent Bijlo is daarna de zaal aan de beurt om ideeën, gedachten en meningen uit te wisselen.

 

We gaan het debat aan over zaken als het verschuiven van de grenzen tussen vrijwilligerswerk en betaald werk, de ‘professionalisering’ van de vrijwilliger en de 11.000 vrijwilligers die de gemeente Amsterdam zegt te kort te komen. Op een positieve manier pogen we een doorkijk te creëren naar de volgende 10 jaar vrijwilligerswerk. Leren van elkaar en over elkaar is een belangrijk doel van de conferentie.

Aanmelden is noodzakelijk dus meld je snel aan via info@viia.nl o.v.v. je naam en 10 jaar ViiA.

Locatie
Pakhuis de Zwijger
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Deel dit: