Activiteit

Wetenschapsknooppunt: gratis workshops voor kinderen

Op vrijdag , 15:00 - 17:00 uur

Bij het Wetenschapsknooppunt krijg je elke week een introductie in spelletjes en opdrachten waar je hersenen van kraken maar je ook heel blij van wordt! Voor iedereen vanaf een jaar of acht en helemaal gratis! Deze week kunnen we eindelijk beginnen:

Deelname is gratis, graag wel even aanmelden via de ticketlink.

Vrijdag 11 juni: De Woeste Rivier
We gaan op reis naar de jungle... Je staat aan een kant van een rivier, af en toe zie je een van de krokodillen de lucht in happen. Oei, hoe kom je nou aan de andere kant?! Gelukkig steken er een aantal boomstammen uit het water, als je hier planken overheen legt kun je misschien toch veilig naar de overkant komen. Maar hoe leg je de planken zo neer dat dit lukt? Dit spel is voor de echte puzzelaars onder jullie.

Vrijdag 19 juni: Planeet Moendoes
Er is een nieuwe planeet ontdekt en we hebben jullie nodig om te zien of deze ook bewoonbaar is voor ons... We gaan planeet Moendoes onderzoeken...Als heuse planeet-experts gaan jullie overal op zoek naar aanwijzingen die hopelijk al jullie vragen kunnen beantwoorden. Komen jullie erachter of Moendoes ook voor ons bewoonbaar is?

Vrijdag 26 juni: Waterrakketen bouwen

Vrijdag 3 juli: Wat is hier gebeurd?
Deze week gaan we op zoek naar de sporen Wat is er geflikt op plaats delict? Als echte forensische onderzoekers gaan jullie op een speurtocht naar de dader van de misdaad.Trek je beschermende kleding maar aan! Warmte camera’s en uv lampen helpen je met het zoeken naar het verhaal dat zich op VrIJland heeft afgespeeld...

Vrijdag 17 juli: Proefjes carousel
Wat gebeurt er als je twee stofjes bij elkaar gooit? Vandaag nemen we allerlei geks mee en gaan we aan de slag met scheikunde. Vandaag ben je zo'n echte verstrooide professor met een witte jas en een veiligheidsbril. Maareh, wel opletten hè, hopelijk blijft je haar goed zitten!

Houdt 1,5m afstand tot de begeleiders, blijf thuis bij een snotneus en volg de aanwijzingen op. Dan wordt het vast heel gezellig en blijft iedereen gezond.
Ticketlink:

Locatie
VrIJland (oude locatie)
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 6 t/m 12 jaar
Thema
Onderwijs
start / einde
Gestart op do 11 juni 2020. Beëindigd vr 17 juli 2020
Illustration
 
Deel dit: