Activiteit

Bewonersavond Jonas

donderdag 21 maart 2019 , 18:00 - 20:00 uur

Omdat Amvest in april begint met voorbereidingen voor de bouw van Jonas, het gebouw dat op de landtong naast de jachthaven komt nodigt Amvest u van harte uit voor een informatiebijeenkomst op donderdag 21 maart u kunt binnenlopen tussen 18.00 en 20.00 uur in de Kookstudio van Unikidz aan de Krijn Taconiskade, naast restaurant NAP.

Het volledige programma en informatie over de bouw treft u in een pdf onderaan in dit bericht.


Wat wordt er gebouwd?
Jonas is een gebouw met 273 woningen, waarvan 190 huur en 83 koop. Het gebouw telt zeven verdiepingen en een kelder met 80 parkeerplaatsen voor auto’s en 600 voor fietsers. Jonas krijgt veel collectieve voorzieningen. Een aantal daarvan kunt u als omwonende ook gebruiken, zoals de grote huiskamer op de begane grond. Het plein vóór Jonas en de waterkant worden ingericht als speel- en verblijfsplek voor de buurt. Amvest won met Jonas de prijsvraag die de gemeente in 2017 uitschreef voor de kavel. Het plan is ontworpen door Orange Architects en verwijst naar het bekende verhaal van Jonas en de Walvis.

Bouwrijp maken
Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt, zoals de gemeente u per brief heeft laten weten. Daarbij is de spontaan gegroeide populier verwijderd. Wij weten dat omwonenden gehecht waren aan de boom. Daarom hebben we uitgebreid onderzocht of we de populier konden behouden. Maar door zijn plek zou die tijdens de bouw ongetwijfeld beschadigd raken door de bouwkraan en/of het bouwverkeer. Ook bij tijdelijk verplaatsen was de overlevingskans vrijwel nihil, volgens de deskundige. Na de bouw planten we op het plein een mix van bomen, waaronder enkele grotere exemplaren.
Wanneer wordt er gebouwd?
Aannemer Sprangers start in april met de voorbereidingen voor de bouw en plaatst dan bouwhekken om de kavel. Hetterrein is dan niet meer toegankelijk. Volgens de planning is Jonas in het laatste kwartaal van 2021 gereed.

Informatie, vragen en klachten
Tijdens de bouw houdt Sprangers Bouwbedrijf u via een projectwebsite op de hoogte van de werkzaamheden. Hierop kunt u als omwonende ook uw vraag of opmerking achterlaten. U ontvangt bericht als de projectwebsite online is. U vindt op deze website ook het nummer dat u kunt bellen met vragen of klachten over de werkzaamheden. Via dit servicenummer wordt uw vraag of klacht doorgegeven aan de verantwoordelijke medewerker van Sprangers Bouwbedrijf.

Als u vragen heeft, neemt u dan contact op met Amvest via (020) 430 1212 of per e-mail
naar jonas@amvest.nl.

 

Locatie
Kookstudio 'ik-kan-koken'
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: