Activiteit

Leerlingen van het IJburg College maken werk van Samen Leven in Vrede

woensdag 16 mei 2018 , 14:00 - 16:00 uur

Op woensdag 16 mei 2018 vindt de eerste Internationale dag van het Samen leven in Vrede plaats. Leerlingen en leraren van IJburg College 1 hebben samen met het Huis van Vrede ter gelegenheid van deze dag een educatief en interactief programma opgezet voor leerlingen! Doel: de bewustwording over 'vrede' in de samenleving vergroten. 
 
Het programma staat in het teken van het samen leven in vrede in Amsterdam, op IJburg en op het IJburg College. De leerlingen gaan hier zelf op een interactieve bijzondere manier mee aan de slag. Zij hanteren de methode van de cirkelwerking. Dit is een eeuwenoude vreedzame methode om tot consensus te komen. De methode is nieuw leven ingeblazen door pedagoog sjeik Khaled Bentounes. Resultaten en projecten die voortkomen uit de cirkelwerkingen worden door de scholieren gepresenteerd in de Balie, later op de middag (woensdag 16 mei 2018).
 
Belangrijke vraag uit dit bijzondere programma is: ‘Hoe kan het onderwijs meebouwen aan een cultuur van vrede? De programmamakers citeren: “Een vrede die niet beperkt is tot de afwezigheid van conflict, maar een vrede die de banden tussen alle burgers versterkt en de scheidslijnen van etniciteit en cultuur overstijgt. Opdat de jongere het toekomstperspectief heeft de wereld van morgen te bouwen met de ander en niet tegen de ander”.
 
Het programma wordt van 14.00 tot 16.00 uur afgesloten in de Balie, met een vooruitblikkende presentatie van de scholieren en een panelgesprek tussen leerlingen van het IJburg College en o.a. UNESCO, gemeente Amsterdam en het Huis van Vrede van AISA-NGO. De toegang voor het programma in de Balie is gratis toegankelijk voor iedereen. Ook bewoners van IJburg zijn hierbij van harte uitgenodigd! Aanmelden kan via: 16mei2018@gmail.com.
 
Meer informatie: 
Link naar het facebookevent.
 
Contactpersoon:
dhr. Alaeddine Touhami 
E-mail: alaeddine23@gmail.com 
Mobiel: 06 86 27 45 78

Locatie
De afsluiting vindt plaats in de Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10, vlakbij het Leidseplein).
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: