Activiteit

Basistraining Vreedzaam Amsterdam Oost

dinsdag 20 maart 2018 , 18:30 - 21:00 uur

Heb jij kinderen? Werk jij met kinderen? Woon jij in een buurt met kinderen? Dan is deze training bedoeld voor jou! 

Wat is het idee achter een Vreedzame Buurt? Een buurt waarin wij samen de kinderen opvoe-den. Elke dag komen kinderen met verschillende volwassenen in contact: hun ouders, de leer-krachten, de straatcoaches, de wijkagent, vrijwilligers bij de naschoolse activiteiten, grootouders, de ouders van andere kinderen, de bakker, de buurvrouw van 3A en nog vele anderen. Van iedereen krijgen de kinderen wat mee. Bijna iedereen doet dat al met de beste bedoelingen en geeft ze een zetje de goede kant op. Maar wat gebeurt er als we dat allemaal wat bewuster doen? Allemaal dezelfde manier? Allemaal dezelfde kant op? In onze training kijken wij naar wat de kinderen op Vreedzame scholen leren over gedrag, veilig-heid, verantwoordelijkheid en het omgaan met conflicten. Zodat wij als volwassenen op dezelfde manier kunnen reageren en helpen om hen te laten opgroeien tot het soort burgers die wij willen. Maar ook krijg je handige tips waardoor het contact met kinderen zoveel makkelijker wordt en daarmee zoveel leuker. Of dit nu thuis is, in het buurthuis of op straat. In 2018 worden de trainingen samen met Dream Support verzorgd.

Er zijn drie reeksen: - Avondcursus : 18.30 - 21.00: 20 maart, 3 april, 17 april en 15 mei - Ochtendcursus : 09.30 - 12.00: 10 april, 24 april, 8 mei en 19 juni - Middagcursus : 15.00 - 17.30: 6 november, 13 november, 20 november, 4 december

Na het afronding van de cursus krijg je een certificaat die door Stadsdeel Oost wordt ge-vraagd voor activiteiten in de pedagogische civil society.

 Meer weten? Of aanmelden? Mail naar vreedzaamib@gmail.com of naar info@dreamsupport.nl

De training wordt kosteloos aangeboden door Stadsdeel Oost

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: