Activiteit

Bewonersbijeenkomst Toekomst Diemerpark

maandag 13 november 2017 , 19:30 - 21:30 uur

U bent van harte uitgenodigd voor een bewonersbijeenkomst over de toekomst van het Diemerpark op:

Datum: Maandag 13 november 2017
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Stichting Ludo Cultureel Centrum (Pampuslaan 1)

In het verleden zijn rond de politieke besluitvorming over de uitbreiding van de sportvelden in het Diemerpark de belangen tussen verschillende gebruikers niet helemaal tot hun recht gekomen. Om dit in de toekomst te voorkomen wil stadsdeel Oost in gesprek gaan met een vaste groep partners volgens de zogenoemde consent-methode. Om iedereen in de gelegenheid te stellen hun ideeën over de ontwikkelingen in het Diemerpark mee te geven aan deze groep wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Iedereen is welkom.

De vaste groep bestaat uit een aantal bewoners, vertegenwoordigers van de Vrienden van het Diemerpark, hockey -en voetbalverenigingen, leden van het Algemeen Bestuur (AB) en medewerkers van stadsdeel Oost en de gespreksleider van de consent-methode.

Ervaringen en ideeën
Op 13 november wordt u geïnformeerd over de huidige ontwikkelingen binnen het Diemerpark en krijgt u uitleg over de consent-methode om die vervolgens zelf te ervaren in een brainstormsessie.

Ook kunt u uw ervaringen en ideeën delen met de AB leden en vertegenwoordigers, zodat de opbrengst meegenomen kan worden in het vervolgtraject.

Verschillende gebruikers
Het Diemerpark is in korte tijd een gewilde plek geworden voor verschillende gebruikers uit stadsdeel Oost. Deze voormalige vuilstortplaats is nu een ecologisch bijzonder park met een onderscheidende natuurwaarde voor onder andere vogelaars en is ook een verbindingsroute tussen IJburg en Diemen. Er zijn twee grote sportclubs, een stadsstrand en er wordt hier gewandeld, gefietst en de hond uitgelaten.

Wensen
De wachtlijsten van de sportverenigingen in het Diemerpark zijn onverminderd lang en de wens van de verenigingen voor verdere uitbreiding van de velden is groot. Ook andere gebruikers hebben uiteenlopende wensen. De gemeente ziet het belang van het optimaliseren van de inrichting van het park en daarmee van het gebruik. Zij streeft daarom naar een betere en effectievere samenwerking rond het park.

En dan?
De gesprekken met de partners volgens de consent-methode moet uiteindelijk een gedragen advies van bewoners, betrokken organisaties en de bestuurscommissie van stadsdeel Oost opleveren dat wordt aangeboden aan het College van Burgemeester & Wethouders.

Aanmelden
Bijeenkomst bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden tot 10 november via
E-mail: s.curvers@amsterdam.nl Er is plek voor maximaal 40 personen.

Informatie
Heeft u vragen en/of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen via E-mail: p.r.barge@amsterdam.nl of kijken op https://www.amsterdam.nl/ijburg/diemerpark/toekomst-diemerpark/

Locatie
Ludo Cultureel Centrum
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: