Activiteit

Oudercursus Positief Opvoeden Tieners

dinsdag 26 september 2017 , 19:00 - 21:30 uur

Cursus Positief Opvoeden 10+

Keer op keer blijkt: Positief opvoeden werkt. Want alles wat je aandacht geeft groeit! Ook als je tienerzoon of -dochter transformeert in een baldadige of brutale puber.

 

Er bestaat geen standaard kind en dus ook geen standaard benadering. In deze opvoedcursus bepaal jij waar en hoe je een verandering thuis wil stimuleren. Idereen met kinderen tussen de 10 en 16 jaar is welkom! Waarbij vooral geldt: hoe eerder je investeert in het contact hoe meer je bent voorbereid op lastige momenten.

Wil jij ook het contact met je tiener verbeteren? een praktische stimulans krijgen door handige strategieën, ervaringen van andere ouders en de gelegenheid om te bespreken waar jij tegen aanloopt met je kind? Meld je aan.

Checken of de cursus bij jou past? Neem contact op!


Voor wie?

De cursus Positief Opvoeden is er voor ouders die geïnteresseerd zijn in manieren om kinderen op een positievewijze te stimuleren. En voor ouders die het gedrag van hun kind of de manier van omgaan met elkaar thuis willen veranderen.


• je krijgt inzicht in het gedrag van je kind

• je krijgt inzicht in jouw manier van opvoeden

• je leert hoe je gewenst gedrag bij je kind kunt stimuleren

• je leert hoe je om kunt gaan met ongewenst gedrag van je kind


Hoe doen we dat?

De cursus bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten van 2 en een half uur en 2 telefonische gesprekken. Er zitten maximaal 12 ouders in een groep.In de eerste 4 groepsbijeenkomsten krijg je meer inzicht in je eigen opvoedsituatie.Je krijgt tips en ideeën die passen bij de behoeften van jouw gezin. De dvd die bij de cursus hoort, geeft voorbeelden uit de praktijk en het werkboek geeft je middelen die je op weg helpen om positief op te voeden. Je wisselt ervaringen met andere ouders uit en je oefent met elkaar. Je maakt jouw eigen plan passend bij je eigen gezinssituatie. Als je jouw plan thuis gaat uitvoeren, zijn er 3 telefonische afspraken met de ouder- en kindadviseur om je te ondersteunen. Samen met de ouder- en kindadviseur zoek je naar oplossingen voor lastige situaties

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: