Bericht

Jeugdtheaterschool TIJ op de planken!

Geplaatst op 9 december 2015, 16:52 uur

Jeugdtheaterschool TIJ slaat haar vleugels uit naar de grotere podia. Met onze musicalklassen en theaterklassen werken we toe naar een musical- of theaterproductie die in mei 2016 in de grote theaterzaal van de Centrale Bibliotheek te zien zal zijn. Hiermee bestijgen wij een groot podium en creëren we de mogelijkheid om het  talent van  IJburg te presenteren aan een groter publiek. In de toekomst zal dat veel vaker het geval zijn met zelfs podia als de Stadsschouwburg! In de tussentijdse presentaties hebben de leerlingen laten zien dat ze daar klaar voor zijn. Zulke presentaties zijn het moment waarop we de leerlingen zien schitteren op het toneel en we het jammer vinden dat niet veel meer mensen daarvan kunnen genieten. TIJ is niet meer weg te denken als kweekvijver voor jong talent. Nu is het tijd om dit talent dat wij op IJburg hebben een plaats op de planken te bieden in  een professionele grote theaterzaal.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meedoen? Ons nieuwe lesblok gaat in januari 2016 van start. Al 12 jaar is TIJ op IJburg organisch meegegroeid met het eiland en is Jeugdtheaterschool  TIJ uitgegroeid tot een vernieuwende jeugdtheaterschool met een breed aanbod voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar. TIJ Leerlingen die al vele jaren bij ons spelen, zien wij groeien in hun spel, in hun creatieve ontwikkeling en zien we opgroeien tot talentvolle jongeren.

Wij blijven groeien op IJburg, op de basisscholen bieden wij binnenschoolse cultuureducatie en in de buitenschoolse opvang (BSO) verzorgen wij tal van activiteiten. Het feit dat TIJ met de drie andere Jeugdtheaterscholen in Amsterdam druk bezig is een coalitie te vormen belooft dat in de komende jaren nog veel meer talent op de planken van onze Amsterdamse Theaters kan schitteren…

Illustration
 
Deel dit: