Bericht

De buurtbegroting op IJburgDroomt-IJburgDoet

Geplaatst op 15 oktober 2013, 14:41 uur

Woensdagavond staat er weer een IJburg Droomt IJburg Doet avond gepland. Een van de gesprekstafels zal gaan over de buurtbegroting. Wethouder Jeroen van Spijk zal daarbij aanwezig zijn.

Het stadsdeel is al een tijd bezig om de stadsdeelbegroting buurtgericht inzichtelijk te maken. Het doel van deze buurtbegroting is drieledig:

  • Transparantie: Meer inzicht in wat de opgave is voor elke specifieke buurt, welke activiteiten er plaats gaan vinden en wat de inzet is.
  • Sturing: De begrotingsinformatie koppelen aan statistische informatie, om zo tot betere, buurtgerichte afwegingen te kunnen komen.
  • Interactie: het gesprek starten over deze afwegingen, in de stadsdeeraad en met actieve buurtbewoners.

Het komen tot een buurtbegroting is een ingewikkeld proces, met verschillende administratieve stappen. Die zijn nu grotendeels afgerond en de buurtbegroting is voltooid. De buurtbegroting wordt op verschillende manieren gepresenteerd; onder andere via een online applicatie die je hier kan bekijken: http://www.buurtbegrotingamsterdam.nl/oost/

Tijdens de IJburg Droomt IJburg Doet avond gaan we graag met jou in gesprek over het idee achter de buurtbegroting en wat de buurtbegroting kan betekenen voor IJburg. We hopen jou te mogen ontmoeten morgenavond.

Deel dit: