Bericht

Laatste kans: geef uw mening over de markt op IJburg

Geplaatst op 9 augustus 2013, 10:11 uur

IJburgers hebben op 10 juli een brief gekregen met het verzoek mee te doen aan een (online) enquête over de tijdelijke markt op IJburg. Onder de bewoners van IJburg bleek in het verleden de wens te bestaan voor een eigen warenmarkt op IJburg. De markt werd gezien als een goede mogelijkheid om de reuring, de aanloop van winkelend publiek, het aanbod en daarmee als totaal de aantrekkelijkheid van het winkelgebied IJburg te vergroten.

Rechterlijke uitspraak
Helaas moest de IJmarkt als gevolg van een rechterlijke uitspraak op 25 juli per direct stoppen. De rechter heeft het instellingsbesluit voor deze markt vernietigd. De rechter oordeelde dat deze markt geen 'uitgezonderde markt' is omdat de markt zich qua karakter en de te verhandelen waren niet onderscheidt van andere reguliere dag- en weekmarkten in Amsterdam.

Stadsdeel Oost beraadt zich momenteel op de toekomst van een markt op IJburg en neemt daarbij de resultaten van het onderzoek mee. Dus ondanks dat de markt momenteel niet plaatsvindt, is voor de toekomst van een markt uw mening uiteraard nog steeds van belang.

 

Uw mening telt!

Inmiddels hebben zo’n 300 IJburgers hun mening gegeven. Als u de bewonersenquête nog niet heeft ingevuld, dan kan dat nog tot en met zondag 11 augustus. Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel meedoen, dan kunt u contact opnemen met de heer Johan Snoei van het onderzoeksbureau Panteia via email j.snoei@panteia.nl voor het opvragen van een persoonlijke inlogcode. 

Deel dit: