Bericht

Honden niet toegestaan op Strand IJburg

Geplaatst op 8 augustus 2022, 08:10 uur
Illustration

Tijdens het strandseizoen, dat loopt tot en met 30 september, zijn honden niet toegestaan op Strand IJburg. Dat heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost besloten.

Strand IJburg is tijdens de zomermaanden een van de officiƫle zwemplekken in Amsterdam. Als er honden toegestaan zijn op het strand, dan kan dit ten koste gaan van de waterkwaliteit. Door de ontwikkeling van Strand- en Centrumeiland is de strook langs de Pampuslaan niet meer geschikt als hondenlosloopgebied. Deze plek biedt te weinig ruimte en is onveilig. Honden zijn welkom bij de hondenuitrenplek Zuidoever Centrumeiland, in het Theo van Goghpark en op Bert Haanstrakade.

Tussen 1 oktober en 31 maart zijn honden welkom op het strand.

Bezwaar
Heeft u bezwaar tegen dit besluit, dan kunt u uiterlijk 23 augustus 2022 een bezwaarschrift indienen. Stuur uw bezwaarschrift naar:

Gemeente Amsterdam
T.a.v. Juridisch Bureau
Postbus 483
1000 AL Amsterdam

Vermeld in uw bezwaarschrift altijd: uw naam en adres, de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en uw handtekening, een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht met het kenmerk en de redenen voor uw bezwaar.

Na ontvangst informeert de gemeente u over de manier waarop zij uw bezwaarschrift gaat behandelen.

Deel dit: