Bericht

visserij & regels ??

Geplaatst op 31 mei 2013, 08:04 uur

DE VIS WORDT DUUR BETAALD , zegt men, je kunt afvragen waarom eigenlijk.

vandaag 11-06 worden al sinds de vroege ochtend op dezelfde locatie de netten weer geleegd, wat dus weer overeenkomt met de tijdsinterval die duidt op palingvisserij. er schijnt nogal wat te zitten anders kom je niet zo vaak. dupan.nl is een web-informatie-site voor duurzame paling-visserij in nederland, de IJsselmeer-wateren zijn echter uitgesloten vwb de algemeen geldende regels voor "binnenwater"

 

in het IJmeer ( oa tegenover surfcenter Ijburg ) zijn , ik zag het gebeuren, 14 dagen geleden honderden meters visnetten uitgehangen.

ze worden gemarkeerd door vlagboeien.

die netten zijn er nog steeds.

kan dat zomaar , en waartoe dient het ??

nog even ter aanvulling , het gaat om fuiken (hoepelnetten) met daarvoor ( landzijde) een neergelaten "gordijn-net"

is dit normaal om gevangen vis zolang in netten te houden, of is dit een alternatieve manier van groothandels-opslag, altijd verse vis mevrouw//meneer.

-------------------------------------

vandaag 3 juni 10 uur, uur geleden ofzo begon het visserschip , uit Hoorn, met het ophalen van de netten voor lokatie surfcenter.

dit is 1 van de velen, vanaf de havensluis tot steigereiland ligt (op zaterdag j.l althans nog wel) het aan weerszijden van de rood//groen gemarkeerde vaarroute vol met netten-groepen. vanaf surfcenter richting blijburg en daaraan voorbij eveneens.

 de netten (liggen) hebben er ruim 2 weken ingelegen  ?? nogmaals even resumerend : waar wordt op gevangen, waarom duurt dat zolang, wat gebeurd er in de vang-kuil , vreten de rovers daar hun buiken vol, waar dient de vangst toe - menselijke consumptie, veevoer of organische mest voor kwekerijen. ?? wie geeft vergunning af en wie controleert eea,

ik zal nog een foto bijplaatsen die ik zojuist gemaakt heb.

het kan snel gaan in de visserij zie ik,

de nieuwe netten zijn er alweer ingelaten, zullen hier op de "binnenwateren" nog wel niet over vangstquota gehoord hebben.                                                                                               

 alweer een update: heb geval voorgelegd aan een aan het meer gelegen visbedrijf.

de manier van vissen komt overeen met palingviiserij, de fuiken en staand want almede de tijdsduur van zo'n 14 dagen. moet een vergunningplichtig bedrijf zijn op duurzame grondslag. hoe of dat dan zit met het "palingverbod" vanwege dioxine,  wel dat is achterhaald omdat er nu duurzaam wordt gevist (*_*) , en anders zou je toch niets meer kunnen eten !!                     de 4e generatie palingspecialist was helaas afwezig maar zal zeker bereid zijn nog eens eea nader te verklaren.

 

Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Stella Marce

vr 31 mei 2013 22:31
Alleen recreatieve hengelsporters (vissend met de hengel dus) mogen op IJburg vissen. Alle andere vormen van beroepsvisserij (fuiken, aalkistjes, aalhoekwant of staand want) zijn verboden. Er is een jachtopzichter, Alex van der Velden, die je kunt bellen als je vragen hebt of iets wilt melden. Zijn n... lees meer

edward czajka

vr 31 mei 2013 22:57
bedankt Stella,
wat je schrijft laat geen ruimte voor twijfel, maar het gaat hier toch over open water, het ijselmeer restant ?
misschien zijn daar wel provinciale vangstconcessies voor afgegeven. !?
Het gaat mij ook om de wijze van vissen, kan ook heel normaal zijn, weet het niet.
ik zie het al jaren ge... lees meer