Bericht

Visie Diemerpark ligt ter inzage

Geplaatst op 3 maart 2022, 15:08 uur
Illustration

We kregen bericht van het het gemeentebestuur (de projectgroep 'Vernieuwing Diemerpark) dat er een 'Visie Diemerpark' ter inzage ligt.
Tot en met 4 april kan daar commentaar op geleverd worden.

Maar, zo liet de projectgroep weten: "De inspraak gaat niet over het wel of niet uitbreiden van het sportpark. Daar is inmiddels al toe besloten."

Recent is er, in opdracht van het gemeentebestuur, onderzoek verricht dat uitwees uit dat het toevoegen van sportvelden in het Diemerpark een “substantiële aantasting van de natuurwaarden” oplevert, “die negatieve effecten zal hebben op de biodiversiteit in het gebied."
De onderzoekers wijzen erop dat het verlies aan natuurwaarden niet door maatregelen is te voorkomen. 

Het is onbegrijpelijk dat de bestuurders van de centrale stad en stadsdeel Oost, die zeggen dat ze het beschermen en versterken van biodiversiteit belangrijk vinden, niet openstaan voor de mogelijkheid om de gewenste nieuwe sportvelden op het Strandeiland of Buiteneiland aan te leggen. Daar veroorzaken ze geen schade aan de natuur, geven ze veel minder lichtoverlast, en kan de toegankelijkheid en het parkeren voor auto's veel makkelijker en veiliger georganiseerd worden.

De petitie 'Stop de plastificering van het Diemerpark' (https://petities.nl/petitions/stop-de-plastificering-van-het-diemerpark) kan nog steeds ondertekend worden.

 

 

 

Illustration
 
Deel dit: