Bericht

werkzaamheden Haringbuisdijk - Steigereiland Noord

Geplaatst op 10 september 2021, 13:02 uur

De gemeente Amsterdam voert een aantal werkzaamheden uit die nodig zijn om het Sluishuis in 2022 op te kunnen leveren. Tijdens deze werkzaamheden wordt de Haringbuisdijk afgesloten voor al het autoverkeer. Alle werkzaamheden worden in dezelfde periode uitgevoerd, om de verkeersmaatregelen en de overlast voor bewoners zo kort mogelijk te houden. De werkzaamheden duren van 20 september tot en met 3 december 2021.

Het werk bestaat uit 3 onderdelen:

    Er worden kabels en leidingen aangelegd voor het Sluishuis voor elektra, telecommunicatie, drinkwater en vuil-/regenwater.
    Vattenfall gaat de leidingen voor stadswarmte aanleggen.
    De aannemer van het Sluishuis (BESIX-VORM) gaat de grote torenkraan afbouwen.

Het werk vindt plaats in de periode van 20 september tot en met 3 december 2021 en wordt in een aantal stappen uitgevoerd. De planning is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

20 september tot en met 24 oktober 2021
Aanleg van kabels, leidingen en stadswarmte voor de Haringbuisdijk; Haringbuisdijk is afgesloten voor als het autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden.
25 oktober tot en met 28 oktober 2021
Afbouwen van de torenkraan bij het Sluishuis; de Haringbuisdijk is zowel voor het autoverkeer als voor fietsers afgesloten. Tijdens momenten dat er zware last wordt gehesen, moeten voetgangers ook even wachten.
29 november tot en met 3 december 2021
Vervolg kabels en leidingen Haringbuisdijk. De Haringbuisdijk is afgesloten voor als het autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden.

Van 29 oktober tot en met 28 november zijn er geen werkzaamheden; de Haringbuisdijk kan even weer door al het verkeer gebruikt worden.

Al het autoverkeer wordt gedurende bovenstaande periode omgeleid via de Schokkerjachtdijk.



Carin Bosboom
06 8351 5465
c.bosboom@amsterdam.nl

Illustration
 
Deel dit: