Bericht

Samen zijn wij IJburg!

Geplaatst op 12 februari 2021, 14:01 uur

Een veilig IJburg voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geloof of afkomst, dat is waar Alle Kleuren IJburg voor staat.

Dominee Alexander Noordijk van de Binnenwaai is de afgelopen periode meerdere malen bedreigd en uitgescholden. En dat alleen omdat hij dominee is en homoseksueel. Dit kan niet langer zo. Op IJburg moet iedereen zichzelf kunnen zijn.

Op zondag 14 februari, de dag van de liefde, lanceert Alle Kleuren IJburg een nieuwe campagne. Onderdeel van deze campagne is een petitie waarin we alle IJburgers oproepen om afstand te nemen van dit geweld én alle andere vormen van geweld, discriminatie en bedreigingen. Daarnaast zal de de 'Samen IJburg' poster worden verspreid en zullen er regenboogvlaggen worden uitegedeeld. Hiermee kunnen we laten zien wat een mooie kleurrijke wijk IJburg is.

Wil je meer weten of op de hoogte gehouden worden? Kijk op onze Facebookpagina @AlleKleurenIJburg.

Wij gaan voor een veilig IJburg voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geloof of afkomst.

Samen zijn wij IJburg!

Documenten
Deel dit:
3 reacties

Jikke Reiber

zo 14 februari 2021 22:13
Vandaag, 14 februari, zijn er al heel veel vlaggen en posters opgehaald. Komende week kunnen ze ook op verschillende punten op IJburg worden opgehaald, zodat alle IJburgers de kans krijgen zich d.m.v. het ophangen van een poster en/of vlag, uit te spreken tegen bedreigingen en geweld en te staan voor... lees meer

Carin Bosboom

ma 15 februari 2021 08:44
Ik zag jullie op AT5 Jikke, superactie!

Pieter Stroop van Renen

di 16 februari 2021 23:17
Ik schreef een ode aan de dominee.