Bericht

Verslag informatie-avond over de Reuring-markt

Geplaatst op 27 november 2020, 15:39 uur

Afgelopen woensdag organiseerde de gemeente een online informatieavond over de ontwikkelingen rondom de markt. Aanwezig waren o.a. Maarten Poorter (portefeuillehouder stadsdeel Oost) en Arjan Spit (gebiedsmanager IJburg). In totaal waren ongeveer 35 IJburgers aanwezig. Tijdens deze avond werd het concept instellingsbesluit toegelicht. In dit concept besluit staan een aantal maatregelen die zeer nadelig zijn voor de Reuring-markt. Dat zijn onder andere:

  • Maximaal 30 plaatsen vs de huidige 45 plaatsen (een plaats is 4 x 5 meter).
  • Nog maar een gedeelte van het plein mag worden gebruikt vs het gehele plein voor de markt.
  • Later starten met opbouw (8u vs 7u) en eerder stoppen (16u vs 17u). Dat is te weinig opbouwtijd voor onze kramenzetter en te vroeg moeten stoppen voor menige koopman/vrouw.
  • De auto erachter kan nauwelijks meer, want dat moet binnen die 4 x 5 meter, dat is veel te krap. Dus is er geen plek meer voor auto's op het plein, dus zullen kooplieden een andere markt gaan zoeken.

Tijdens de avond bleek dat de aanwezige IJburgers allemaal hun steun uitspraken voor het behoud van de huidige markt qua omvang, tijden en opzet. Samen met de marktkooplieden ben ik trots en dankbaar voor alle support. Niemand begreep wat de overwegingen van het stadsdeel zijn om de markt te verkleinen. Een inhoudelijke onderbouwing om de markt te veranderen, bleef helaas achterwege.

Verder werd door de aanwezigen benadrukt dat ze niemand kennen die last heeft van de markt in de huidige omvang, en dat de markt een belangrijke sociale functie heeft, die helaas zal afnemen als de markt moet inkrimpen.

Oproep

Wil je ook dat de markt behouden blijft in de huidige opzet, omvang en tijden, laat dan van je horen. Doe dit door je zienswijze te mailen naar gebiedsteamijburg.zeeburgereiland.sdo@amsterdam.nl of door de petitie te ondertekenen op https://petities.nl/petitions/red-de-markt-van-ijburg

 

Illustration
 
Deel dit: