Bericht

Vernieuwd IJburg College, de buurtfunctie en het gesprek over brede scholen

Geplaatst op 23 oktober 2020, 16:16 uur

Het IJburg College, die mooie vwo, havo en vmbo school op de kop van het eiland IJburg. De school heeft een vernieuwing ondergaan in het afgelopen jaar en het onderwijs weer een goede impuls gegeven. Dat is te zien aan de resultaten van het afgelopen jaar.

Buurtfunctie
De school investeert in ontmoeting en verbindingen en wil dat ook vorm geven in en met de buurt. Zo is er een kunstexpositie met werk van kunstenaars en leerlingen ingericht samen met Factor IJ, de kunstuitleen die eind dit jaar op de Pampuslaan zal starten. En er komt (als het weer kan) een buurtrestaurant en in de theaterzaal zal geprogrammeerd worden met debatcentrum de Balie en andere cultuuraanbieders. Zo vond er onlangs een eerste debat plaats.

Debat over brede scholen
Wethouder onderwijs Marjolein Moorman, stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter en lector ‘Kansrijke Schoolloopbanen in een Diverse Stad’ Louise Elffers waren 8 oktober te gast op het IJburg College. Met hen en met een vader/docent, de bestuurder/directeur en een leerling als gespreksleider is het gesprek over brede scholen gevoerd. De stelling luidde: ‘zonder brede scholen geen verbinding binnen de samenleving’. Het was een opmaat voor het debat hierover, dat we in de komende tijd met elkaar zullen voeren.

Schijnwerpers op het IJburg College
In het aanvullende programma hebben we op 8 oktober ook de schijnwerpers op het IJburg College gericht. We hebben onze vernieuwde school, onze profielen Sport, Kunst en Science en de buurtfunctie van de school uitgelicht.

Video's bijeenkomst 8 oktober
De bijeenkomst vond plaats in aanwezigheid van een klein en select gezelschap. Het animo en onze wensen met betrekking tot het aantal aanwezigen voor deze bijeenkomst was groter dan op dit moment op basis van de RIVM-richtlijnen is toegestaan. Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn hebben we video-opnames gemaakt. 

Bekijk hier de compilatie van de bijeenkomst (die vind je ook hieronder). 
En klik hier voor het gehele gesprek over brede scholen. 

Contact
Wil je meer weten over de vernieuwing van onze school, op de hoogte gehouden worden over vervolggesprekken rondom brede scholen en/of meer informatie over de buurtfunctie van het IJburg College? Neem dan contact op met Yara Koorn (projectleider IJBC in de Buurt): yarakoorn@ijburgcollege.nl / 06 - 42644899 


Illustration
 
Deel dit: