Bericht

Geen nieuws over uitbreiding sportterrein in het Diemerpark

Geplaatst op 8 september 2020, 15:54 uur

Op 18 juni j.l. was er een presentatie van het gemeentebestuur van 4 varianten voor de situering van (maar liefst 10) plastic voetbal- en hockeyvelden in het Diemerpark. Op dit moment worden de varianten financieel doorgerekend en zullen er nog een aantal zaken worden onderzocht.
Een of twee varianten zullen eind september aan het College van B&W worden voorgelegd.
Na goedkeuring door het College zal in oktober duidelijker worden wat de plannen zijn.

Het Diemerpark is geen geschikte locatie voor een dergelijk zeer grootschalig sportterrein. De parkeer- en verkeerssituatie zal bijvoorbeeld altijd problemen geven. En de verlichting zal altijd overlast geven omdat er vanwege de kwetsbare ondergrond in het park geen hoge bomen rond het sportterrein kunnen komen.
Veel beter is het om sportvelden op het Strandeiland aan te leggen, dat momenteel boven water komt.
In het Ontwerp bestemmingsplan IJburg 2e fase zijn op het Strandeiland/Buiteneiland 8,4 ha. aan sportvelden gepland, Dat is volgens de 'sportnorm' precies voldoende voor de nieuwe bewoners van de 2e fase (Centrum-, Strand- en Buiteneiland)
Maar het is dus niet genoeg om ook het (vermeende) tekort aan sportvelden in de 1e fase (Haveneiland, Steigereiland, Rieteilanden), dus in het Diemerpark, op te vangen, terwijl dit eerder wel degelijk afgesproken was.

Wij zullen er bij het gemeentebestuur op aandringen dat er in de 2e fase IJburg méér sportvelden komen.

Illustration
Het Strandeiland komt boven water (foto afkomstig uit de Toelichting bij het bestemmingsplan IJburg 2e fase - Strandeiland)
Deel dit: