Bericht

Een zomer vol werkzaamheden rond het kruispunt Bert Haanstrakade-Pampuslaan

Geplaatst op 30 juni 2020, 11:14 uur

Beste IJburgers,

 

Deze zomer voert gemeente Amsterdam werkzaamheden uit die nodig zijn om ruimte te maken voor de bouw van de brug die Haveneiland met Centrumeiland (brug 2060) gaat verbinden. De komende weken leggen we daarom eerst een nieuwe weg aan om het bouwterrein van de toekomstige brug. Daarna passen we het kruispunt van de Bert Haanstrakade met de Pampuslaan aan. Dit stuk van de Bert Haanstrakade is tijdens deze werkzaamheden gestremd en we leiden al het verkeer om. De werkzaamheden duren tot en met zaterdag 5 september. Wij doen er veel aan om de werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te ronden, maar er kunnen zich natuurlijk (weers)omstandigheden voordoen die deze planning beïnvloeden.

 

Omleidingen

Van maandag 6 juli tot en met zaterdag 15 augustus leiden we het fietsverkeer vanaf de Pampuslaan richting het strand in beide richtingen om. Het fietsverkeer vanaf de Bert Haanstrakade richting het strand steekt ter hoogte van de Krijn Taconiskade over en maakt gebruik van het fietspad aan de kant van het water.

 

Van maandag 6 juli tot en met woensdag 26 augustus leiden we het autoverkeer vanaf de Bert Haanstrakade richting het strand en de Muiderlaan in beide richtingen om.

 

We houden de DEEN bereikbaar: in- en uitgang parkeerterrein tijdelijk via de Franz Zieglerstraat

Van maandag 6 juli tot en met zaterdag 18 juli sluiten we de inrit naar het parkeerterrein van de DEEN vanaf de Bert Haanstrakade af. Het parkeerterrein blijft in deze periode bereikbaar vanaf de Franz Zieglerstraat.

 

Het voetpad aan de woningzijde van de Bert Haanstrakade en de in- / uitgangen van de DEEN blijven tijdens de werkzaamheden normaal bereikbaar. We zorgen ervoor dat u altijd 1,5 meter afstand kunt houden zoals de richtlijnen met betrekking tot het Coronavirus voorschrijven.

 

Samen houden we het veilig

Wandelaars richting het strand met (loslopende) honden en jonge kinderen en fietsers: wees er alert op dat er regelmatig bouwverkeer rijdt en dat er met zware machines wordt gewerkt. Loop niet door het werkgebied! We doen ons best dit zo goed mogelijk aan te geven, maar doen ook een beroep op uw oplettendheid. Zo houden we het samen veilig.

 

Meer informatie nodig?

In dit bericht staat een samenvatting van de belangrijkste data en omleidingen. Als u meer gedetailleerde informatie wilt over deze werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met een van de omgevingsmanagers van IJburg.

 

Carin Bosboom

C.Bosboom@amsterdam.nl

 

Martijn Kruijf

M.Kruijf@amsterdam.nl

Deel dit: