Bericht

Landmaken hoek Pampuslaan- Bert Haanstrakade

Geplaatst op 20 november 2018, 10:14 uur

We werken hard  aan Centrumeiland en aan het landmaken voor Strandeiland. Binnen een aantal jaren worden deze eilanden nieuwe woonwijken van IJburg. We maken bovendien een strand dat, net als het strand tot nu toe, veel bezoekers zal trekken. Om ervoor te zorgen dat het verkeer ook in de toekomst op een veilige en snelle manier zijn weg kan vinden in het gebied zijn er de komende jaren een aantal werkzaamheden noodzakelijk.

Om welke werkzaamheden gaat het.

  • Het gedeelte van de huidige Pampuslaan (tussen de kruising met de Bert Haanstrakade en het strand) moet tijdelijk worden verlegd en opgehoogd (einde 2019/begin 2020). Dit is nodig om ruimte te maken om een brug te kunnen bouwen. Om dit mogelijk te maken wordt er nu een klein stukje extra land gemaakt.
  • Er wordt een nieuwe brug gebouwd (brug 2060) tussen het kruispunt Pampuslaan en de Muiderlaan. In de toekomst wordt het water van het IJmeer en het water van de gracht langs de Wim Noordhoekkade met elkaar verbonden.
    Zowel de brug (2060) als de Pampuslaan worden ook voorbereid op het doortrekken van de IJ-tram lijn 26 naar Centrumeiland en Strandeiland. 

In de toekomst leggen we de Pampuslaan weer terug zodat hij aansluit op de brug.
Begin 2019  hebben we meer informatie en organiseren we een informatiemarkt speciaal over al deze werkzaamheden.

Stukje land maken
Tussen december 2018 en maart 2019 maken we het stukje land dat nodig is voor de omlegging van de Pampuslaan. Het land wordt op dezelfde manier gemaakt als voor Strandeiland, maar door een andere aannemer.

Wat merkt u als bewoner van de werkzaamheden.

  • Auto’s, fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden en kunnen de normale routes blijven gebruiken.
  • Een gedeelte van de zandvlakte direct naast het voetpad wordt wel afgezet met hekken en dat gedeelte is voorlopig niet toegankelijk. Eerst vanwege de werkzaamheden, daarna vanwege het zetten van het land.
  • Op de Pampuslaan rijden tussen december en maart vele keren per dag zgn. dumpers (gevuld met zand dat nodig is voor het landmaken) heen en weer tussen de werklocatie en Centrumeiland. Dit kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen zonder begeleiding van ouders of  voor loslopende honden! De oversteekplaats voor deze vrachtwagens wordt gemarkeerd met knipperende oranje verkeerslichten.
  • Landmaken d.m.v. het sproeien van zand geeft geen overlast. Het is op dit moment nog niet zeker of er ook verticale drainage wordt toegepast. Die methode veroorzaakt voor sommige mensen een hinderlijk geluid. Omdat het om een klein stukje land gaat, duurt die overlast aanzienlijk minder lang (enkele weken) dan bij het landmaken voor Strandeiland. We passen in dat geval ook de starttijd van de werkzaamheden aan tot 8.00 uur i.p.v. de gebruikelijke  werktijden tussen 7.00 uur en 17.00 uur.De  aannemer kan alleen na afstemming met de gemeente en bij uitzondering op zaterdag werken.

Na de zomer van 2019 en het strandseizoen starten we met de voorbereiding van de omlegging van de Pampuslaan.

Contact
Hebt u naar aanleiding van deze brief vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Carin Bosboom via T: 06 – 8351 5465 of E: c.bosboom@amsterdam.nl

Deel dit: