Bericht

Brug 2030 Wim Noordhoekkade komt eraan!

Geplaatst op 1 november 2018, 16:21 uur

De afgelopen weken is er hard gewerkt om tot een goede planning te komen van de resterende werkzaamheden voor de brug en de gracht aan de Wim Noordhoekkade.
Er is nu duidelijkheid over wanneer de brug geplaatst kan worden.

  • zaterdag 24 november - worden de octopussen (de brugondersteuning) geplaatst.
  • donderdag 29 november -wordt het gedeelte van de brug voor de kabels en leidingen geplaatst.
  • vrijdag 30 november -hijsen we de autobrug op zijn plaats.
  • zaterdag 1 en zondag 2 december - worden als laatste de 2 fietsbruggen op hun plek gelegd.

Hoe pakken we het aan?
Voor het hijsen van deze zware stalen brugdelen wordt een gespecialiseerd bedrijf ingezet en is een extra grote kraan nodig. Het is een kraan op rupsbanden met een giek van 100 meter. Die kraan komt in delen aan op de bouwplaats en wordt in een week opgebouwd. Daarna volgt een week hijswerkzaamheden en dan is er opnieuw een week nodig om de kraan weer af te bouwen. De brugdelen worden per schip naar de Benno Premselabrug gevaren en de onderbouw van de brug, welke  niet onder deze brug door kan wordt vanaf die locatie opgehesen. De auto- en fietsbruggen kunnen onder de Benno Premselabrug door en worden daar bij het tijdelijke fietspad met de kraan naar de locatie gehesen. Er wordt een speciale kraanbaan aangelegd waarop de kraan stabiel kan staan en kan rijden.

Uiteraard is de uitvoering van de werkzaamheden afhankelijk van het weer. Bijvoorbeeld bij harde wind moeten de hijswerkzaamheden op een ander moment worden uitgevoerd. Ook sneeuw en vorst kunnen van invloed zijn.

Wat merkt u als bewoner van de hijswerkzaamheden?
Voor dit type hijswerkzaamheden nemen we (verkeers)veiligheidsmaatregelen. Samen met de aannemer en het stadsdeel Oost, als vergunningverlener, hebben we voor de volgende maatregelen gekozen:

  • Het gedeelte Peter Martensstraat dat nu nog aansluit op de Muiderlaan, wordt vanaf het kruispunt Peter Martensstraat/Wim Noordhoekkade tot de Muiderlaan afgesloten voor het autoverkeer.
  • Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de omleidingsroute, maar moeten op sommige momenten tijdens de hijswerkzaamheden wel 5 tot 10 minuten wachten. Dit wordt door verkeersregelaars begeleid.
  • Ook alle verkeersdeelnemers (incl. de bus) op de Muiderlaan moeten tijdens het draaien van de kraan wachten.

Wat gebeurt er na de hijswerkzaamheden?
Wanneer we de Peter Martensstraat vanaf 12 november a.s. afsluiten, blijft hij afgesloten tot het einde van alle werkzaamheden. Tijdens die periode moet al het autoverkeer omrijden via de Pampuslaan. Dat geeft ons de ruimte om de brug af te maken, het resterende deel van de gracht te graven en de kruispunten af te maken. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. We kiezen hiervoor omdat we anders de verkeerssituatie vaak moeten wijzigen en dat is niet goed voor het veilig afhandelen van het verkeer. De aannemer kan er op deze manier ook voor zorgen dat de alle werkzaamheden sneller afgerond kunnen worden.

Op de website www.amsterdam.nl/projecten/ijburg kunt u de brief naar de omwonenden en de tekeningen van de verschillende verkeersfases vinden.

Wij begrijpen dat het omrijden hinderlijk voor u kan zijn. Toch vragen wij omwille van de veiligheid uw begrip.

Wij nodigen u van harte uit om op de dagen dat de bruggen vanaf het water op de juiste plek worden gelegd een kijkje te komen nemen. De koffie staat klaar!

 
Hebt u naar aanleiding vn dit bericht vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Carin Bosboom via T: 06 – 8351 5465 of E: c.bosboom@amsterdam.nl

direct omwonenden ontvangen een brief in de brievenbus.

 

Deel dit: